„Energija“ ketvirtą kartą nusileido „Šachtior“ ekipai

  • Teksto dydis:

Mažiau nei su trimis penketais turėjusi žaisti Elektrėnų „Energija“ pirmadienį Baltarusijos aukščiausioje ledo ritulio lygoje priešinosi čempionato lyderiams, tačiau baudos minutės ir keturi praleisti įvarčiai žaidžiant mažumoje neleido rimčiau pakovoti dėl pergalės.

Elektrėniškiai svečiuose 2:6 (1:1, 1:2, 0:3) nusileido vietos „Šachtior“ ledo ritulininkams.

Pirmosios šių komandų tarpusavio rungtynės sekmadienį baigėsi įtikinama „Šachtior“ komandos pergale rezultatu 5:0.

Šį kartą Soligorsko ekipa taip pat anksti įgijo persvarą – jau pirmą rungtynių minutę Vytautas Jagelavičius buvo nubaustas 2 baudos minutėmis, o tuo pasinaudojęs Nikita Drozdovas (1:14) išvedė „Šachtior“ komandą į priekį – 1:0.

Visgi kėliniui artėjant į pabaigą ir „Energijai“ pavyko išnaudoti kiekybinę persvarą. Pirmose rungtynėse nei karto iš penkių galimybių daugumoje neišnaudojusi „Energija“, šį kartą jau pirmu bandymu po Deivido Kazlausko (15:28, rez. perd. Aimas Fiščevas ir Mantas Marcinkevičius) smūgio nuginklavo varžovų vartininką ir išlygino rezultatą.

Antrame kėlinyje „Energijai“ nesėkmingai susiklostė viena minutė kėlinio pradžioje. Nazaras Anisimovas (24:01) ir Dimitrijus Maisenovičius (25:03) įmušė vieną įvartį po kito ir įgijo dviejų įvarčių persvarą – 3:1.

Šešioliktą kėlinio minutę A. Fiščevas (35:31, rez. perd. V. Jagelavičius ir Lukas Manomaitis) įmušė antrą įvartį bei sumažino deficitą iki vieno – 2:3.

Trečiojo kėlinio pradžia ir vėl nebuvo sėkminga „Energijai“ – L. Manomaitis už laiko tempimą, o Povilas Verenis už lazdos pakišimą vienas po kito sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio, o penki prieš tris likę „Šachtior“ ledo ritulininkai po Viktoro Bovbelo (44:23) smūgio susigrąžino dviejų įvarčių pranašumą – 4:2.

Netrukus baudos minutės ir vėl pakišo koją „Energijos“ ekipai – Justinas Vėželis ir Aivaras Bendžius beveik kartu sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio, o vėl dviejų žaidėjų pranašumą įgijusi „Šachtior“ po Elisejaus Muzčenko (47:41) įvarčio susikrovė trijų taškų pranašumą – 5:2.

Kėlinio viduryje komandų žaidėjai kibo vienas kitam į atlapus, o už grubumą buvo nubausti du Elektrėnų klubo žaidėjai ir trys Šachtior“ ledo ritulininkai.

Netrukus po muštynių V. Bovbelas įmušė antrą savo įvartį ir padėjo tašką šiame susitikime – 6:2.

Viso „Energija“ šiose rungtynėse užsidirbo 62 baudos minutes, tuo tarpu „Šachtior“ – 45.

„Energijos“ vartus visas rungtynes gynė Simas Baltrūnas.

Netrukus po to, dešimties minučių bauda buvo nubaustas ir Ilja Četvertakas, o rungtynių pabaigoje 5+20 baudos minučių nuobaudomis už muštynes buvo nubausti „Energijos“ kapitonas A. Bendžius ir „Šachtior“ žaidėjas Jaroslavas Salnikas.

Tai buvo jau ketvirtoji „Energijos“ nesėkmė prieš „Šachtior“ ekipą šiame sezone. Soligorsko ekipa itin neparanki varžovė elektrėniečiams – prieš šią ekipą „Energija“ praėjusiame sezone pralaimėjo net aštuonias rungtynes iš devynių.

Po šios pergalės „Šachtior“ ir toliau išlieka pirmoje turnyrinės lentelės vietoje – ji per 26 susitikimus iškovojo 59 taškus. Tuo tarpu „Energija“ per 22 rungtynes iškovojo dešimt pergalių ir su 27 taškais užima aštuntą poziciją. Elektrėniečiai įtikinamai lenkia tris lygos ekipas, kurios yra sužaidusios keturiomis rungtynėmis daugiau – „Vitebsk“ (18 tšk.), Baltarusijos U-17 rinktinė (17 tšk.) ir „Metallurg“ (15 tšk.).

Artimiausias rungtynes „Energija“ Baltarusijos čempionate žais jau gruodžio 9-ą ir 10-ą dienomis namuose su Minsko „Dinamo“ (47 tšk.) ledo ritulininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių