„Energija“ triuškinančia pergale pradėjo Lietuvos ledo ritulio čempionatą

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Elektrėnuose startavo 2016-2017 metų Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) sezonas, kurio pirmose rungtynėse vietos „Energija“ iškovojo triuškinančią pergalę. Elektrėniškiai namuose 7:2 (2:2, 4:0, 1:0) nugalėjo šalies vicečempionę Vilniaus „Hockey Punks“ ekipą.

Abi šios ekipos užbaigė praėjusį sezoną, kurio finale „Energija“ varžovus iš Vilniaus įveikė rezultatu 4:3.

Kaip ir buvo galima tikėtis - rungtynės nuo pat pradžių buvo kietos ir kovingos. Jau pirmąją rungtynių minutę pirmą sezoną „Energijoje“ žaidžiantis Jevgenijus Čugajus (00:59, rez. perd. Laisvydas Kudrevičius ir Edvinas Boroška), kartu su dviem komandos draugais atsidūrė vieni prieš varžovų vartus ir pergudravo „Hockey Punks“ vartininką Andrių Kirijaką bei išvedė šeimininkus į priekį - 1:0.

Antrojo šeimininkų įvarčio ilgai laukti nereikėjo - po šešių minučių Mantas Stepanavičius (6:59, rez. perd. Rolandas Aliukonis) tiksliu metimu padvigubino persvarą - 2:0.

„Hockey Punks“ nesiruošė nuleisti rankų ir jau po mažiau nei trijų minučių Šarūnas Suchomlinas (9:08, rez. perd. Dovydas Kulevičius) išnaudojo kiekybinę persvarą bei atidarė šio sezono sostinės ekipos įvarčių sąskaitą (1:2).

Baudos minutės ir vėliau pakišo koją „Energijai“ - M. Marcinkevičius sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio, o penkiese prieš keturis žaidę vilniečiai po Karolio Šliko (17:46, rez. perd. Artūras Švedavičius ir Algimantas Visockas) metimo atstatė lygybę - 2:2.

Antrame kėlinyje „Energijai“ pavyko į žaidimą įvesti drausmės bei parodyti tikrą pajėgumą, tuo tarpu „Hockey Punks“ tik rinkosi baudos minutes. Varžovų pražangomis puikiai pasinaudojo antrą įvartį pelnęs J. Čugajus (27:20, rez. perd. Vytautas Jagelavičius), o kėliniui įpusėjus ir dviem „Hockey Punks“ ledo ritulininkams sėdint ant nubaustųjų žaidėjų suolelio savo įvarčių sąskaitą Lietuvos čempionate atidarė „Energijos“ kapitonas Aivaras Bendžius (31:46, rez. perd. I. Četvertakas ir R. Aliukonis) bei padvigubino šeimininkų pranašumą - 4:2.

Itin sėkmingai „Energijai“ susiklostė kėlinio pabaiga - likus žaisti pusantros minutės penktą šeimininkų įvartį pelnė Vainius Jankauskas (38:34, rez. perd. Karolis Kubilius). Likus žaisti vos dešimt sekundžių puikią ataką surengė Ilja Četvertakas (39:50, rez. perd. M. Stepanavičius ir Edgaras Protčenko) - ledo ritulininkas būdamas už vartų klastingai įmetė ritulį į varžovų vartus bei padidino „Energijos“ pranašumą iki keturių įvarčių - 6:2.

Trečiojo kėlinio viduryje Š. Suchomlinas buvo nubaustas 2+10 baudos minutėmis, o „Energija“ ir vėl pasinaudojo kiekybine persvara - įspūdingą įvartį nuo mėlynos linijos pelnė „Energijos“ gynėjas J. Čugajus (50:05, rez. perd. L. Kudrevičius ir V. Jagelavičius). Per likusį laiką komandoms pasižymėti nepavyko ir „Energija“ šventė triuškinančią pergalę rezultatu 7:2.

„Energija“ šį sezoną jau yra sužaidusi dvejas oficialias rungtynes - ji savaitgalį pirmose rungtynėse Baltarusijos aukščiausioje lygoje 9:3 sutriuškino Žlobino „Metallurg-2“ ekipą, tačiau jau kitą dieną varžovams nusileido rezultatu 2:4.

„Hockey Punks“ komandai tai buvo pirmosios rungtynės šiame sezone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių