“Ekranui” nepavyko palaužti Moldovos klubo pasipriešinimo

Antrose 2010 metų Sandraugos taurės turnyro rungtynėse Maskvoje Panevėžio „Ekranas“ nesugebėjo įveikti nemažą dalį rungtynių be vieno žaidėjo rungtyniavusią Moldovos ekipą Kišiniovo „Dacia“ ir dvikovą baigė be įvarčių 0-0.

Po mačo su Jerevano „Pyunik“ Lietuvos čempionai savo startinėje sudėtyje atliko du keitimus - vietoje Andriaus Šidlausko dešinio gynėjo pozicijoje žaidė Povilas Šarūnas, o puolėją Vitą Rimkų pakeitė saugas Giedrius Tomkevičius, rašo futbolas.lt.

Per pirmąsias 20 minučių išsiskyrė tik du epizodai - tolimas Ramūno Radavičiaus smūgis, kurį atrėmė „Dacia“ vartininkas, ir Moldovos ekipos žaidėjui Ionui Arabadji parodyta antra geltona kortelė.

Nepaisant įgytos kiekybinės persvaros, „Ekranas“ nesugebėjo sukurti realių progų. Du panevėžiečių smūgius blokavo varžovų gynėjai, dar du kartus lietuviai iš toli smūgiavo netaikliai. „Dacia“ pirmajame kėlinyje grasino smūgiu šalia vartų.

Po pertraukos ne kartą turėjo padirbėti ir „Ekrano“ vartininkas Vytautas Černiauskas, kuris sustabdė bent dvi pavojingas varžovų atakas. Panevėžiečiams rasti kelio link „Dacia“ vartų nesisekė.

Bene geriausias progas komandos sukūrė per paskutines dešimt minučių. 82 min. Aurimas Kučys smūgiu iš toli pataikė į skersinį. 85 min. po Andriaus Šidlausko perdavimo galva į vartus nepataikė Žilvinas Banys, o netrukus „Dacia“ atakoje kamuolys atsimušė į „Ekrano“ vartų virpstą.

Lietuvos ekipa mačą taip pat baigė turėdama vienu žaidėju mažiau, nes iš aikštės buvo pašalintas A.Šidlauskas. Per paskutines minutes komandos turėjo po vieną šansą - „Dacia“ futbolininkas nepataikė į vartus, o „Ekrano“ išpuolyje V.Rimkaus smūgį atmušė vartininkas.

Lygiosios 0-0 neleido „Ekranui“ užsitikrinti vietos ketvirtfinalyje jau po dviejų rungtynių. Tai padaryti sugebėjo Uzbekistano klubas Taškento „Bunyodkor“, kuris 3-2 pranoko Jerevano „Pyunik“ (Armėnija) ekipą.

„Bunyodkor“ su dviem pergalėmis garantavo bent jau antrąją vietą. Paskutiniame ture antradienį Taškento klubas susitiks su „Ekranu“. Panevėžiečiams pergalė leistų laimėti pirmąją, o lygiosios užtikrintų antrąją poziciją grupėje.

Statistika

D grupė

Maskvos Olimpinis sporto kompleksas,
Teisėjas - E.Malij
Kišiniovo „Dacia“ (Moldova) 0 - 0 Panevėžio „Ekranas“ (Lietuva)

19' Ion Arabadji, 86' Andrius Šidlauskas pašalinti iš aikštės

“Ekranas”: Černiauskas, Matovič, Gleveckas, Sasnauskas (62′ M.Skinderis), Šarūnas (46' A.Šidlauskas), Arlauskas (46' Rimkus), Radavičius (67′  Banys), Bička, Tomkevičius (46' Kučys) , Galkevičius, Ademolu (64′ Pogreban)

Jerevano „Pyunik“ (Armėnija) 2 - 3 Taškento „Bunyodkor“ (Uzbekistanas)

Turnyro lentelė:
(Vieta, komanda, žaista, laimėta, lygiosios, pralaimėta, įvarčiai, taškai)

1.    „Bunyodkor“    2    2    0    0    4-2    6
2.    „Ekranas“         2    1    1    0    2-0    4
3.    „Dacia“             2    0    1    1    0-1    1
4.    „Pyunik“           2    0    0    2    2-5    0



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių