E. Urbanavičius kaltinamas bandymais užgrobti sportui skirtus pinigus

  • Teksto dydis:

Šalies sporto federacijos kaltina Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) vadovą Edį Urbanavičių bandymais užgrobti Lietuvos sportui skirtus pinigus.

"Jis inicijavo labai žalingą, ydingą sporto įstatymą - jis vienas galėtų priimti sprendimą, kaip skirstyti (sportui skiriamas - BNS) lėšas", - žurnalistams Vilniuje sakė Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) prezidentas Rimantas Kveselaitis.

"Jis siekia užvaldyti visus sporto pinigus. Mes kategoriškai esame prieš tą įstatymą, nes jis yra žalingas ir ydingas visai sporto bendruomenei, kuriame sporto bendruomenė eliminuojama iš visų sprendimų priėmimo", - pridūrė jis.

E.Urbanavičius praėjusią savaitę buvo nušalintas nuo Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo tarybos pirmininko pareigų. Lėšos iš šio fondo skiriamos įvertinus paraiškas kūno kultūros ir sporto projektams.

KKSD pateiktose pataisose siūloma, kad kūno kultūros ir sporto projektus vertina ir rekomendacines išvadas dėl fondo lėšų skyrimo teikia komisija, sudaryta departamento direktoriaus.

Siūloma, kad penki šios komisijos nariai būtų Kūno kultūros ir sporto departamento tarnautojai, o likę du būtų deleguojami iš nacionalinio olimpinio komiteto ir "Sportas visiems" judėjimui Lietuvoje atstovaujanti nevyriausybinė organizacija.

Advokatas Laimonas Pivoras žurnalistams sakė, kad šios pataisos prieštarauja esminei Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo idėjai.

"Fondas buvo sukurtos tam, kad Kūno kultūros ir sporto departamentas pats savarankiškai negalėtų skirstyti pinigų", - teigė L. Pivoras.

Jis nurodė, kad siūlomos pataisos yra siekis "pačiam Kūno kultūros ir sporto departamentui pasiskirstyti ir tų pinigų paskirstymą kontroliuoti".

"Iš tikrųjų, tokie siekiai skaidrumo neatneš", - sakė L.Pivoras.

Lietuvos sporto federacijų sąjungos prezidentas R. Kveselaitis prastu vadino finansavimą sporto federacijoms šiais metais. Pasak jo, iš viso keliolikai federacijų šiemet buvo skirta apie 600 tūkst. eurų, tačiau 58-ioms nebuvo numatyti jokie pinigai. "Tai yra tragedija, tikrai", - sakė jis.

Dėl prasto finansavimo, pasak R. Kveselaičio, blėsta sporto federacijų Lietuvoje veikla, joms trūksta kvalifikuotų generalinių sekretorių, prezidentų.

Lietuvos sporto federacijų sąjungos prezidentas pridūrė, kad KKSD vadovas E. Urbanavičius "griauna pasitikėjimą sportu apskritai".

Praėjusią savaitę nuo Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo tarybos pirmininko pareigų nušalinus E. Urbanavičių, juo tapo R. Kveselaitis.

Jis nurodė, kad artimiausiame fondo tarybos posėdyje turėtų būti patvirtinti ir paviešinti nauji jo veiklos principai.

"Pateikiau priemonių planą, kaip turi būti vykdoma fondo veikla ateityje, kad ji būtų efektyvesnė, skaidresnė, geriau valdoma ir geriau matoma", - sakė R. Kveselaitis.

Lietuvos dviračių federacijos prezidentas Romualdas Bakutis sakė, kad Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo lėšos šiemet bus paskirstytos, nors tam esą ir priešinosi KKSD vadovas.

"Pakeitę fondo tarybos pirmininką šiandien dienai garantuojame, kad Lietuvos sporto pasaulis gaus reikiamas finansines lėšas, kurios Vyriausybės ir kitų valdžios institucijų yra numatomos skirti per Kūno kultūros ir sporto departamentą", - teigė R. Bakutis.

E.Urbanavičius KKSD vadovauja nuo pernai metų liepos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių