E. Stanionis Amerikoje tramdys Uraganą

Lietuvos boksininkas Eimantas Stanionis į profesionalų ringą grįš kovo 10-ąją San Antonijuje (JAV).

Varžovas – gerokai vyresnis

Tądien 23-ejų kaunietis susikaus su šešiolika metų vyresniu meksikietiško kraujo turinčiu amerikiečiu Hectoru Manueliu Munozu.

Tai bus penkta E.Stanionio dvikova profesionalų ringe. Iki šiol lietuvis tris varžovus (Nigerijos boksininką Rasheedą Lawalį, amerikietį Isaacą Freemaną ir meksikietį Oscarą Valenzuelą) įveikė nokautais, vieną (amerikietį Toddą Manuelį) – per aštuonis raundus.

Akistata su T.Manueliu buvo itin sudėtinga: per trečią raundą Eimantas susižeidė dešinę ranką, bet nepasitraukė iš ringo ir kovėsi toliau, dažniausiai smūgiavo tik kairiąja, tačiau vis dėlto laimėjo.

Profesionalo karjerą E.Stanionis pradėjo 2017-ųjų balandį. Kaunietis yra pasirašęs sutartį su JAV profesionalų bokso agentūra "Ringstar Sports".

Pagrindinis Eimanto treneris – klubo "Wild Card Gym" vadovas Freddie Roachas, praeityje prisidėjęs prie bokso garsenybių Mike'o Tysono, Oscaro De La Hoyos, Manny Pacquiao, Michaelio Moorerio, Miguelio Cotto, Guillermo Rigondeaux pergalių.

Noriu būti pirmasis nepriklausomos Lietuvos boksininkas profesionalas – pasaulio čempionas.

Permaininga karjera

Uraganu ("El Huracan") vadinamas H.M.Munozas per savo karjerą nuo 2002-ųjų jis yra laimėjęs 25 dvikovas (iš jų 17 nokautais) ir patyręs 19 nesėkmių.

Jis yra iškovojęs Naujosios Meksikos valstijos (JAV) ir USNBC pusvidutinio svorio kategorijos čempiono titulus.

2008-aisiais H.M.Munozas pralaimėjo kanadiečiui Antoninui Decarie dvikovą dėl NABO čempiono diržo, o 2010-aisiais – amerikiečiui Mike'ui Jonesui. Tais pačiais metais H.M.Munozui nepavyko iškovoti NABF čempiono diržo (nusileido amerikiečiui Shawnui Porteriui), o 2011-aisiais – dėl WBA "Fedelatin" čempiono diržo (pralaimėjo uzbekui Ravšanui Hudainazarovui).

"Buvo metas, kai reikėjo bet kokia kaina išmaitinti šeimą, todėl koviausi su bet kuo, nes labai reikėjo pinigų", – viename interviu pripažino "El Huracan".

Tikslas – olimpiada

E.Stanionis yra užsiminęs, kad norėtų dalyvauti 2020-ųjų Tokijo vasaros olimpiadoje, nes naujos taisyklės leidžia žaidynėse boksuotis ir profesionalams.

Pernai JAV žiniasklaidos agentūra ESPN įtraukė kaunietį į perspektyviausių bokso ateities žvaigždžių 20-uką – Eimantui skyrė 13-ą vietą.

E.Stanionio sutartis su "Ringstar Sports" galios iki 2022-ųjų.

"Noriu būti pirmasis nepriklausomos Lietuvos boksininkas profesionalas – pasaulio čempionas", – interviu "Kauno dienai" yra sakęs 2015-ųjų Europos čempionas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lt

lt portretas
kaunas su tavim

Dargyvas

Dargyvas portretas
Sėkmės tau. Tik neužmušk ,,senelio". Jam gi šeima ausis graužia....

Kaunas

Kaunas portretas
Sekmes Tau Eimantai, kad iskovotum pergales, negautum traumu ir Tavo svajone issipildytu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių