E. Riabko nusivylęs: antrasis F2 vandens formulių etapas buvo atšauktas

  • Teksto dydis:

Geriausias Lietuvos F2 vandens formulių lenktynininkas Edgaras Riabko grįžo iš Belgijos, kur turėjo vykti antrasis UIM F2 Pasaulio čempionato etapas. Dėl nepalankių oro sąlygų ir organizatorių klaidų etapas buvo atšauktas – to dar nebuvo per visą 33 metų kauniečio karjerą.

Pasiruošimas nuėjo perniek

Antverpeno mieste lenktynės turėjo vykti po labai ilgos pertraukos – paskutinį kartą formulės čia plaukė 2000 metais. Sugrįžimas į Belgiją buvo itin nesėkmingas visomis prasmėmis – buvo tiek prastas oras, tiek organizacija.

„Praplaukėme tik vieną treniruotę ir pusę kvalifikacijos. Tuomet pakilo didelis vėjas, smarkiai pakilo vandens lygis ir nebuvo įmanoma plaukti, nes buvo labai didelis bangavimas. Tai labai pavojinga ir sportininkai atsisakė plaukti. Antrą dieną jau buvo galima plaukti, tačiau organizatoriai nebuvo suderinę su policija, kad leistų varžybas. Mums vanduo buvo uždarytas, nes plaukė baržos. Dėl terorizmo ir kitų grėsmių Belgijoje gauti leidimus pakankamai sudėtinga. Trumpai kalbant, pavedė tiek oras, tiek iš organizatorių pusės ne viskas buvo padaryta tinkamai“, - teigė E. Riabko.

Į Antverpene kaunietis išvyko po ilgo pasiruošimo ir su specialiai Belgijos trasai pritaikytu nauju sraigtu. Tačiau visas pasiruošimas nuėjo perniek – E. Riabko kvalifikacijoje apskritai net nestartavo, o etapas buvp atšauktas. Sportininkai stebėjosi, kodėl lenktynėms buvo pasirinkta vieta, kur vandens lygis svyruoja net 6 metrus.

Kitas etapas rugpjūčio 5-6 dienomis vyks Norvegijoje, Tonsberge.

Formaliai jau po dviejų E. Riabko išsaugojo trečiąją vietą bendroje įskaitoje (12 taškų).

F2 pasaulio čempionate pirmauja pirmąjį etapą Kaune laimėjęs Rashedas Al Qemzi (20 tšk.) iš JAE. Antras žengia švedas Johanas Osterbergas (15 tšk.).

Po trečiojo etapo Norvegijoje vėl ateis laikas Lietuvai – šį kartą vandens formulės atvyks į Kupiškį.

Savaitagalio sporto ir muzikos fiesta

Rugpjūčio 19-20 dienomis Kupiškio mariose vyks F-2 Europos čempionatas, o susirinkus žiūrovus šokdins tokios grupės, kaip „Bad Boys Blue“, „Secret Service“ ir atlikėjas Saulius Prūsaitis.

Lietuvos vandens formulių piloto lauks naujas iššūkis – Europos F-2 čempionas paaiškės Kupiškyje rugpjūčio 20-ąją. Čempionate vyks keturios lenktynės, kurių rezultatai bus sumuojami, o čempionu taps daugiausia taškų surinkęs pilotas.

Kartu su F2 Europos čempionatu vyks ir F4 pasaulio čempionato finalinis III etapas, o čempionas paaiškės būtent Kupiškyje. F4 čempionate dalyvauja du Lietuvos atstovai - Paulius Stainys ir Virgilijus Gedrimas.

Kempingas šalia trasos

Vandens formulių Europos čempionatas taps antrojo festivalio „Stichijos“ dalimi. Pernai liepos mėnesį Kupiškio marių Uošvės liežuvio saloje įvyko pirmasis kūrybos ir meno festivalis „Stichijos“.

Festivalyje kūrė apie 150 dalyvių – profesionalaus ir mėgėjų meno atstovų, savanorių, jaunimo organizacijų atstovų, muzikantų, lektorių. Skaičiuojama, kad renginį aplankė apie 4 tūkst. žmonių.

Pirmojo festivalio sėkmė įkvėpė tęsti veiklą ir plėstis. „Stichijos“ šiais metais įgauna naują greitį ir galią. Lankytojai Kupiškyje laukiami nuo penktadienio, rugpjūčio 18-osios.

Penktadienį į Kupiškį pradės rinktis sportininkai, bei atsidarys specialus renginio kempingas.

„Kempingas bus įkurtas vaizdingoje vietoje visiškai šalia trasos. Žiūrovai jau nuo penktadienio galės apžiūrėti sportinę techniką ar patys išbandyti dvivietę vandens formulę“, - teigia E. Riabko.

Žengė į kitą lygį

Rugpjūčio 19-ąją dieną vyksiančio kūrybos ir meno festivalio ašis - konceptualusis menas, įvairiapusiškai atspindintis keturis pamatinius gamtos elementus - Vandenį, Orą, Ugnį ir Žemę, kuriuos sujungti gali tik penktasis elementas - stichijų tarnas ir valdovas Žmogus. Festivalio erdvė Uošvės liežuvio saloje bus suskirstyta į keturias zonas. Kiekviena zona skirta atitinkamai stichijai, jose vyks kūrybinės dirbtuvės, meninės akcijos, performansai, diskusijos, parodos, įvairios pramogos, vaišės.

Kiekvienas festivalio žiūrovas turės galimybę keliaudamas iš vienos zonos į kitą išbandyti save, tapti kūrėju, reikšti nuomonę diskusijose, mokytis ar tiesiog stebėti meninius procesus. Improvizuotose pačių menininkų sukurtose netradicinėse scenose vyks skirtingų žanrų muzikos koncertai. Kiekviena gamtos stichija simbolizuoja skirtingą muzikinį žanrą, tad keturios scenos pasiūlys pramogų visų skonių žiūrovams.

Šeštadienio vakarą vainikuos skirtingų muzikos žanrų atstovų bendras koncertas penktojoje, pagrindinėje scenoje. Pirmiausia į didžiąją sceną pakils kiekvienos zonos atstovai, bus pristatytos dieną vykusios kūrybinės veiklos, koncertuos kiekvienos zonos atlikėjai – dainininkai ir grupės.

Pasaulinio lygio žvaigždės

Šeštadienio vakarą vainikuos į sceną vienas po kito kilsiančios Lietuvos ir užsienio muzikos žvaigždės. Vandens zoną atstovaus svečiai iš Švedijos, legendinė grupė „Secret service“, nukelsianti žiūrovus į 90-ųjų diskotekas su legendine daina „Ten O'Clock Postman“.

Žemės arba romantiškų potyrių zoną atstovaus buvęs grupės „Bad Boys Blue“ vokalistas Herbas McCoy'us. Be jokios abejonės, tokius hitus kaip „You're a woman, I'm a man“ arba „Come back and stay“ žino kiekvienas melomanas.

Ne ką prastesnis žvaigždžių desantas atvyks ir iš Vilniaus. Oro arba alternatyvių potyrių zoną atstovaus ekstravagantiškasis Saulius Prūsaitis.

Prieš vidurnaktį kraują kaitins Ugnies arba ekstremalių potyrių zonos atstovai grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, o šeštadienio fiestą vainikuos fejerverkai.

Tačiau tai dar ne pabaiga – sekmadienį (rugpjūčio 20-ąją) vyks lemiami plaukimai F2 ir F4 klasėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių