E. Riabko Kaune išbandė Portugalijos trasą

  • Teksto dydis:

Nors iki paskutinio F2 vandens formulių etapo liko dar daugiau nei pora savaičių, Edgaras Riabko intensyviai tęsia pasiruošimą čempionato finišui. Kauno mariose išsidėliojęs tokią pačią trasą, kokia bus paskutiniame etape Portugalijoje, 33 metų kaunietis šlifavo techniką ir ieškojo geriausiai tinkančių sraigtų. Įdomu, kad visą šį neeilinį procesą galėjo stebėti ir būrys vaikų. 

Sraigtus išsirinko

Po keturių pasaulio F2 čempionato etapų, iš kurių įvyko tik du, bendroje įskaitoje ir toliau pirmauja Kaune nugalėjęs Rashedas Al Qemzi iš JAE – 32 taškai. Antras žengia Norvegijoje laimėjęs švedas Pierre'as Lundinas (20 tšk.), trečias – Nelsonas Morinas (16 tšk.) iš Prancūzijos. E. Riabko sąskaitoje 13 taškų ir šeštoji vieta bendroje įskaitoje.

Šį sezoną etapai įvyko tik Lietuvoje ir Norvegijoje, o lenktynės Belgijoje ir Šveicarijoje buvo atšauktos. Paskutinis etapas spalio 7-8 dienomis vyks Ribadouro mieste, Portugalijoje. Paskutinis etapas bus labai svarbus ir kauniečiui.

„Išsidėsčiau trasą, kokia bus Portugalijoje. Jau išsirinkau tinkamiausius sraigtus, kuriuos turėjau pasigaminęs šiais metais. Iš esmės jau esame pasiruošę. Žinoma, svarbu kokios bus oro sąlygos – bus vėjas ar ne, vanduo bus minkštas ar kietas, bet pagal mūsų vandenį, pagal Portugalijos trasą išsirinkau du sraigtus. Vienas sraigtas tinka kvalifikacijai, o kitas – startui. Tokia buvo treniruočių programa. Viskas veikia gerai“, - konstatavo E. Riabko.

Būrys mažųjų svečių

Įprastai profesionalūs sportininkai mėgsta treniruotis, kai niekas neblaško dėmesio. Tačiau E. Riabko šį kartą padarė išimtį – treniruotes Kauno mariose stebėjo ir būrys mažųjų sirgalių.

Tokią idėją inicijavo ir įgyvendino „Hegelmann Transporte“ suorganizavusi įdomią išvyką Kauno rajono socialinių paslaugų centro Šeimos gerovės skyriaus dienos centrą lankantiems vaikams.

Jaunieji sirgaliai turėjo galimybę ne tik įlipti į F2 formulę, pasimatuoti piloto šalmą, bet ir stebėti E. Riabko treniruotę ne tik nuo kranto, bet ir pasiplaukiojant kateriu.

„Man visuomet tokios akcijos labai patinka. Ne dėl to, kad norėčiau naudos, o dėl pačių vaikų. Aš augęs tokioje šeimoje, kurioje buvome trys vaikai, o tėvai dar globojo dvynukus iš vaikų namų. Jie dažnai būdavo mūsų šeimoje, savaitgalius leisdavome kartu. Tai šis jausmas matyt ir liko - negaliu atsukti vaikams nugaros“, - šypsosi Edgaras.

„Mes draugaujame tiek su Edgaru, tiek su šiais vaikais, todėl nusprendėme surengti netradicinį susitikimą. Žiūrėdami ne kaip į vienkartinį, bet kaip į ilgalaikį projektą norime teikti vaikams galimybę pamatyti kažką netikėto, susitikti su įdomiais žmonėmis. Norime duoti impulsą siekti savo tikslo, to ko kasdien siekiame ir versle. Įdomu, kad dauguma vaikų, kurie buvo susitikime, buvo 10-ies metų amžiaus. Būtent nuo tokio amžiaus Edgaras pradėjo treniruotis. Vaikams kilo daugybė klausimų ir jie suprato, kad tikslo siekimas nėra vienadienis procesas. Šio amžiaus vaikams pralaimėjimas ir žaidimų metu yra labai skausmingas, taigi diskutavome, apie tai, kad Edgaras yra Europos vicečempionas, ir ar tai yra laimėjimas ar pralaimėjimas čempionui? Tokių dialogų pagalba pavyko užmegzti kontaktą ir puikiai praleisti dieną“, - džiaugėsi Agnė Ambrazevičienė, „Hegelmann Transporte“ rinkodaros specialistė.


Šiame straipsnyje: Edgaras Riabkovandens formulės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių