E. Petrauskas ir V. Stapulionis pateko į Lietuvos bokso čempionato pusfinalius

  • Teksto dydis:

Kėdainiuose vykstančio Lietuvos bokso čempionato ketvirtfinaliuose į ringą žengė ir čempionato favoritai – Londono olimpinių žaidynių prizininkas Evaldas Petrauskas ir profesionalų ringe sėkmingai kovojantis Virgilijus Stapulionis.

Lietuvos bokso žvaigždėms įrodyti savo pranašumą trijų raundų neprireikė.

Svorio kategorijos iki 69 kg ketvirtfinalyje E.Petrauskas jau pirmame raunde dukart pasiuntė Andrejų Zoriną į nokdauną ir pastarojo sekundantai nutraukė kovą.

„Varžybų atmosferą teko pajusti po ilgokos pertraukos, nes po Rio de Žaneiro olimpiados kamavo sveikatos problemos. Dabar jaučiuosi gerai, nors Lietuvos čempionate kovoju sunkesnėje svorio kategorijoje, negu įprastai. Ketvirtfinalyje varžovas nebuvo stiprus, manau, kad sunkesnė kova laukia pusfinalyje“, – sakė E.Petrauskas, kuris pirmą kartą suaugusiųjų Lietuvos čempionu tapo būdamas vos 15-os metų.

Olimpinis prizininkas penktadienį pusfinalyje susitiks su Saimonu Baniu, kuris prieš pora savaičių vykusiame Europos jaunimo iki 22 metų čempionate pateko į aštuntfinalį.

Tik dviejų raundų įrodyti savo pranašumą pakako V.Stapulioniui. Svorio kategorijos iki 75 kg ketvirtfinalyje V.Stapulionis nugalėjo Andrių Pusvaškį ir pusfinalyje susitiks su Europos jaunimo čempionate kovojusiu Ąžuolu Zube.

„Buvau užtikrintas savo jėgomis, išėjau į ringą ir nugalėjau. Žinojau jauno varžovo pajėgumą, todėl pilna jėga nedirbau. Svarbiausia buvo pajausti ringą, varžybų ritmą ir buvo malonu vėl kovoti prie savų žiūrovų. Pusfinalyje laukia perspektyvus ir greitas jaunuolis, laukia rimtesnė kova. Negalima nuvertinti nė vieno varžovo“, – teigė profesionalų ringe per 32 kovas 27 pergales (19 – nokautais) iškovojęs V.Stapulionis.

Lietuvos čempionato pusfinalių kovos Kėdainių arenoje vyks penktadienį. Lietuvos čempionai paaiškės šeštadienį vyksiančiuose finaluose.

Iš viso Lietuvos čempionate kovas pradėjo 72 boksininkai ir 17 boksininkių. Lietuvos bokso čempionatas rengiamas jau 93-ą kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių