E. Balčiūnaitės šeštadienį laukia išskirtinis startas

  • Teksto dydis:

Viena geriausių Lietuvos bėgikių – Eglė Balčiūnaitė – vos prieš dieną grįžusi iš Rio jau ruošiasi naujam startui. Tiesa, šis sportininkei bus kur kas paprastesnis – šį šeštadienį ji kartu su tūkstančiais kitų dailiosios lyties atstovių dalyvaus didžiausioje moterų bėgimo šventėje – naktiniame „Nike“ moterų bėgime.

Pirmą kartą tokio tipo renginyje bėgsianti sportininkė nusiteikusi pozityviai – nors įveikti 6 kartus ilgesnę distanciją nei įprastai bus iššūkis, kartu tai bus ir smagi pramoga.

„Yra tekę bėgti ne viename tradiciniame bėgimo renginyje, tačiau būtent tokiame, kur dalyvauja tik moterys ir viskas vyksta vėlai vakare – man bus pirmas. Prisimenu, kai prieš tris metus išgirdau apie šį bėgimą, jau tada buvau sužavėta idėja ir labai norėjau sudalyvauti. Deja, dėl varžybų taip ir neteko sudalyvauti, – sako profesionali bėgikė Eglė Balčiūnaitė. – Smagiausia šiame renginyje yra tai, kad tūkstančiai moterų gali susirinkti Vilniaus širdyje ir kartu smagiai praleisti laiką, pasidalyti gera nuotaika, pozityvumu, tarpusavyje parungtyniauti ir po to dalytis įspūdžiais. Tai yra graži moteriška tradicija.“

Pasak bėgikės, naktinis moterų bėgimas jai bus gera treniruotė – grįžusi po trijų dienų kelionės iš Rio prieš startą ji nelabai turės laiko pasitreniruoti. Įprastai bėganti 800 metrų distanciją, šiame renginyje ji pasiruošusi įveikti 6 kartais ilgesnę distanciją (5 km) be jokio specialaus pasiruošimo. Bėgikė tikina, kad į šį bėgimą ateina ne varžytis, bet pasimėgauti ir padėti kartu bėgančioms. To paties ji linki ir kitoms dalyvėms: „Kiekvienai šis bėgimas bus individualus iššūkis. Manau, čia svarbiausia ne laimėti, bet pasimėgauti ta ypatinga naktimi, gera kompanija. Kiekviena, stojusi prie starto, jau bus laimėtoja, o 5 km distancija bus tik geros nuotaikos kupina kelionė.“

Tradicija tapęs tarptautinis „Nike“ bėgimo renginys Lietuvoje vyks jau 4 kartą. 2013 metais pirmą kartą vykusiame renginyje bėgo beveik 1,5 tūkst. moterų, šiais metais prie starto linijos tikimasi sulaukti 3 tūkst. moterų. Pasak renginio organizatorių, šis bėgimas, kaip ir sakė E. Balčiūnaitė, yra lyg moterų solidarumo šventė, kur jos gali atsipalaiduoti, pabendrauti, atrasti. „Į renginio zoną įleidžiamos tik moterys, čia vyksta įvairios pramogos, o kai aplink šurmuliuoja tūkstančiai puikiai nusiteikusių moterų, atmosfera iš tiesų ypatinga. Čia svarbiausias ne rezultatas, bet dalyvavimas. Tai iš tiesų nuteikia labai gerai“, – pastebi renginio iniciatorės, sporto prekių gamintojos „Nike“ prekės ženklo atstovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė.

Didžiausias moterų bėgimas vyks rugpjūčio 27 dieną, šį šeštadienį. Tiek startas, tiek finišas moterų laukia Rotušės aikštėje, o trasa drieksis gražiausiomis sostinės gatvėmis. Kiekviena užsiregistravusi gaus specialiai šiam renginiui sukurtus marškinėlius, o kirtus finišą, bus įteiktas atminimo medalis.

„Nike“ moterų bėgimai kasmet vyksta Londone, Paryžiuje, Amsterdame, Berlyne, Milane ir kt. miestuose, juose bėgti



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių