E. Balčiūnaitė bėgs pasaulio čempionato pusfinalyje

  • Teksto dydis:

Vienos prestižiškiausių lengvosios atletikos rungčių pusfinalyje – ir lietuvė.

66 tūkst. aistruolių užtvindytame Londono olimpiniame stadione 800 m rungties atranka sėkmingai susiklostė Eglei Balčiūnaitei: nuotolį ji įveikė per 2 min. 1,21 sek. bei savo bėgime užėmė trečią vietą, garantuojančią tolimesnę kovą dėl apdovanojimų.

„Negalima sakyti, kad buvo idealiai, bet taip – buvo gerai. Nesitaupiau, tiesiog pasiėmiau gerą poziciją ir laikiausi, kad neužleisti (varžovių – lengvoji.lt). Jei matau, kad trečia ar ketvirta pradeda atsilikti, lenkiu – reikėjo būti visą laiką pasiruošus“, – džiaugsmu spinduliavo E.Balčiūnaitė.

Vienintelę pasaulio čempionate dalyvaujančią stadiono rungčių bėgikę iš Lietuvos pirmame atrankos bėgime pranoko tik amerikietė Ajee Wilson (2 min. 0,52 sek.) bei Benino lengvaatletė Noelie Yarigo (2 min. 0,99 sek.)

„Amerikietė yra viena iš mano 800 m rungties favoričių, buvo fainai. Mano laikas – 2 min. 1,21 sek. – yra geriausias sezone, tokio nesitikėjau, bet dar yra kur tobulėti. Labai džiaugiuosi, yra puiku! Nesitikėjau, nes pirmas ratas buvo lėtas, tad rodo potencialą“, – sakė E.Balčiūnaitė.

Finišo tiesiojoje dėl trečios vietos lietuvei rimtą iššūkį metė olandė Sanne Verstegen, tačiau aplenkti mūsiškės šiai sportininkei nepavyko.

„Jutau aš ją, jutau, – juokėsi Lietuvos lengvaatletė. – Dar pasižiūrėjau, bet nepasidaviau iki paskutinės – dėl to, kad buvau stipresnė už ją.“

Šveicarijoje besitreniruojanti E.Balčiūnaitė negalėjo įvardyti, kurio tipo bėgimas – greitas ar taktinis – jai yra parankesnis.

„Negaliu pasakyti, kuris bėgimas šią akimirką parankesnis. Čia yra 800 metrų, kartais ši rungtis yra sėkmės reikalas. Kitas etapas laukia jau rytoj, reikia padaryti maksimumą – daugiau nei 100 procentų – bei žiūrėti, kaip gausis“, – teigė lietuvė.

Tarp 45 dalyvių E.Balčiūnaitės rezultatas buvo 12-as, o pusfinalyje, kuris vyks penktadienį bėgs 24 sportininkės. Beje, čempionės titulą gynusi baltarusė Marija Arzamasova nesugebėjo prasibrauti į kitą etapą – sportininkė finišavo per 2 min. 1,92 sek. bei tenkinsis 27 pozicija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių