D.Zubrus: „Neatmetu galimybės žaisti už rinktinę“

Į Lietuvą atvykęs ledo ritulininkas Dainius Zubrus nustebo, kad yra įtrauktas į išplėstinį rinktinės kandidatų sąrašą, tačiau neatmeta galimybės užsivilkti Lietuvos marškinėlių.

- Dainiau, esate įtrauktas į išplėstinį ledo ritulio rinktinės sąrašą. Ar būsite rinktinėje lapkričio mėnesį?

- Negirdėjau dar apie tai. Visko gali būti. NHL vyksta lokautas, neaišku, kiek jis tęsis. Praeitą kartą nerungtyniavome visus metus. Kol kas negaliu pateikti tikslaus atsakymo, ar būsiu rinktinėje, ar ne. Ieškau įvairių variantų Europoje – norėtųsi pažaisti. Manau, kad mano žaidimas rinktinėje yra įmanomas.

- Kur norėtumėte žaisti?

- Nenoriu skelbti, su kuo deruosi. Dar nesu apsisprendęs, ar žaisiu Europoje. Yra nemažai detalių, kurias privalau apsvarstyti. Žinoma, ruošiuosi blogiausiam variantui – sezono gali ir nebūti, nors visi žaidėjai tiki, kad varžybos prasidės. Tiesiog kalbuosi su keliais klubais iš KHL.

- Prieš du metus Lietuvos ledo ritulio federacijoje įvyko revoliucija. Nuo to laiko Lietuvos rinktinė nieko gero nepademonstravo. Turėjome vienus skandalus. Kokie yra jūsų santykis su dabartine federacijos valdžia? Nenorėjote kandidatuoti į prezidento postą?

- Į prezidento postą nesitaikau, nes negyvenu Lietuvoje. Negalvoju apie tokias pareigas. Manau, kad prezidentas turi būti šalia ir viską kontroliuoti, kas ir ką dirba. Šiuo metu nesigilinu, kas vyksta federacijoje, nors girdėjau negražių istorijų. Kai valdžioje buvo Rolandas Bučys mes draugavome. Stengiausi jam padėti, nes žinojau, kad ir jis stengiasi sąžiningai dirbti savo darbą. Dabar federacijoje jo nėra, todėl šiek tiek nuo visko atitolau. Norėjau pasižiūrėti kaip dirba federacija ir ką ji gali pasiekti. Nesu žmogus, kuris yra linkęs visais pasitikėti po pirmos pažinties.

- Ar kontaktuojate su dabartiniu federacijos prezidentu Petru Nausėda?

- Esu bendravęs su P. Nausėda. Tiesiog esu pasakęs „dirbkite savo darbą. Viskas priklausys, ką nuveiksite patys. Tada aš spręsiu, ar jumis pasitikėti“. Tai buvo paskutinis mūsų pokalbis.

- Pagal sutartį šis sezonas jums paskutinis Niu Džersyje. Ar norėtumėte likti šioje komandoje?

- Ši komanda – tarsi mano šeima. Jaučiuosi patogiai, pripratome – tiek aš, tiek mano šeima. Dabar mano gyvenime yra etapas, kai privalau galvoti ne tik apie save ir pinigus, tačiau ir apie savo šeimą. Jeigu tik būtų galimybė likti Niu Džersyje, tikrai pasilikčiau.

- Kiek laiko būsite Lietuvoje. Ką jau suplanavote?

- Kiekvieną vasarą sugrįžtu į Lietuvą, pakeliauju, pačiuožiu su vaikų komandomis. Aplankau draugus, močiutę. Ši vasara man gavosi trumpa. Stengiausi ją praleisti su šeimyna. Dabar vaikai jau vaikšto į mokyklą, todėl turiu daugiau laisvo laiko. Būsiu čia porą savaičių.


Šiame straipsnyje: Dainius Zubrus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių