Dziudo imtynininkas O. Bareikis liko per žingsnį nuo bronzos medalio

  • Teksto dydis:

Rio de Žaneiro (Brazilija) vasaros parolimpinių žaidynių dziudo turnyre 22–ejų metų silpnaregis imtynininkas Osvaldas Bareikis (svorio kategorija iki 66 kg) ketvirtadienį mažajame finale dėl bronzos apdovanojimo pralaimėjo triskart parolimpiniam dziudo čempionui 41–erių metų japonui Satoshiui Fujimoto.

Pasak Lietuvos parolimpinio komiteto pranešimo, į kovą dėl bronzos prieš triskart parolimpinį čempioną i drąsiai stojusiam O. Bareikiui kovos pradžioje atsinaujino sena dešinio peties trauma, todėl kurį laiką jis buvo neveiksnus ir už tai gavo tris geltonas korteles. Tai ir lėmė lietuvio pralaimėjimą mažajame finale.

Azijos atstovas buvo Atlantos, Sidnėjaus ir Atėnų parolimpinių žaidynių nugalėtoju bei Pekino parolimpiados vicečempionu.

Algio Mečkovskio treniruojamas lietuvis, kurio aukščiausias pasiekimas iki šiol buvo penktoji vieta Europos neįgaliųjų dziudo pirmenybėse, penktąją vietą parolimpiadoje tarp dvylikos dalyvių pasidalijo su Pietų Korėjos atstovu Jongseoku Parku.

Tai buvo jau ketvirtoji O. Bareikio dvikova pirmąją parolimpiados dieną. Lietuvos sportininkas aštuntfinalyje nugalėjo 2012 metų Londono parolimpinių žaidynių bronzos medalininką Marcosą Falconą iš Venesuelos, ketvirtfinalyje pralaimėjo būsimajam Rio de Žaneiro parolimpiados bronzos medalininkui Ukrainos atstovui Davydui Choravai, o paguodos imtyje O. Bareikis privertė pasiduoti Puerto Riko imtynininką Luisą Jabdielį Perezą Diazą.

„Aš pirmą kartą parolimpiadoje ir aišku, kad labai džiaugiuosi pasiekimu – penkta vieta. Viskas vyko pagal su treneriu paruoštą taktiką. Pirmas varžovas, parolimpinės bronzos laimėtojas iš Venesuelos, mane labai išvargino, sunkiai prieš jį laimėjau. Prieš ukrainietį neturėjau šansų laimėti, todėl labiau ruošėmės kovai su priešininku iš Puerto Rikos, kurį jau pažinojau iš sporto stovyklos. Kovoje su japonu jau buvau mažiau susikaupęs ir pavargęs po beveik 9 valandų, nuo ryto praleistų arenoje“, - pasibaigus varžyboms pasakojo O. Bareikis, jau nusiteikęs ruoštis Tokijo parolimpinėms žaidynėms.

Rio de Žaneiro vasaros parolimpinių žaidynių dziudo imtynių čempionu šioje svorio kategorijoje tapo uzbekas Utkirdžonas Nigmatovas, pagrindiniame finale įveikęs azerbaidžanietį Bajramą Mustafajevą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių