Dviratininkas R. Navardauskas Argentinoje iškovojo pergalę ir tapo lyderiu

  • Teksto dydis:

Geriausias Lietuvos dviratininkas Ramūnas Navardauskas trečiadienį ne tik laimėjo Argentinoje vykstančių 35-ųjų daugiadienių lenktynių „Vuelta a San Juan“ (UCI I kategorija) trečią etapą, bet ir užsivilko mėlynus varžybų lyderio marškinėlius. 28-erių metų lietuvis tapo pirmuoju dviratininku, nukalusiu pergalę naujai Bahreino komandai „Bahrain Merida“.

R.Navardauskas trečiadienį laimėjo 11,9 km pavienio starto lenktynes. Tai – 12-oji lietuvio pergalė profesionalo karjeroje (nuo 2011 metų). Ramūnas distanciją įveikė per 14 min. 3 sek. (vid. greitis – 50,819 km/h). Už pergalę mūsų šalies dviratininkui atiteko 14 pasaulio reitingo taškų. Antrą vietą užėmė olandas Bauke Mollema („Trek-Segafredo“, +3 sek.), o trečią – jo komandos draugas austras Matthias Braendle (+7 sek.).

Trečiame etape dalyvavo 157 dviratininkai. Ramūnas startavo 114-as ir po finišo beveik valandą laukė galutinių rezultatų. Tačiau išstumti iš lyderio pozicijos Lietuvos dviratininko taip niekam ir nepavyko.

Bendrojoje įskaitoje pirmaujantis R.Navardauskas antrą vietą užimantį B. Mollemą lenkia trimis, o trečioje vietoje esantį M. Braendlę – septyniomis sekundėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių