Dviračių treko lenktynėse – rekordinis dalyvių skaičius

Penktadienį Panevėžyje startuoja svarbiausias dviračių treko sporto renginys Baltijos šalyse, tarptautinės dviračių treko varžybos - "Panevėžys 2015". Trečią kartą rengiamose varžybose bus fiksuojamas rekordinis dalyvių skaičius. Lenktynėse dėl pergalių šiemet kovos net septyniolikos šalių dviratininkai.

Be sportininkų iš Lietuvos, Baltarusijos, Čekijos, Suomijos, Gruzijos, Rusijos, Vengrijos, Italijos, Latvijos, Azerbaidžano, Norvegijos, Lenkijos, Švedijos, Turkijos, Uzbekistano, Ukrainos, atvyks svečias ir iš tolimojo Trinidado ir Tobago.

24-ių metų sprinteris Njisane'as Phillipas pirmą kartą atvyksta į Europą kovoti dėl pasaulio dviračių sąjungos (UCI) įskaitinių taškų bei sieks pirmą kartą patekti į pasaulio treko taurės etapą.

"Nusprendžiau sudalyvauti keliose varžybose Europoje, nes Amerikoje nėra pakankamai startų, kad surinktų taškų užtektų patekimui į pasaulio taurę. Lietuvoje varžybos man bus pirmosios šį sezoną todėl rezultatų nesu linkęs prognozuoti. Žinau, kad jūsų trekas labai geras, tik kiek pergyvenu dėl aklimatizacijos ir šalto oro", - pasakojo N.Phillipe'as.

Pasak pranešimo, kovo 6-8 dienomis "Cido" arenoje rengiamose varžybose taip pat dalyvaus ir pajėgiausi Lietuvos dviratininkai. Sprinteriai Vasilijus Lendelis, Svajūnas Jonauskas, Gintarė-Gaivenytė Mikalajūnė ir Simona Krupeckaitė. Ištvermės rungtyse dėl pirmų vietų kovos Aušrinė Trebaitė, Vaida Pikauskaitė, bei Vilija Sereikaitė. Nemažai jaunių atvyksta iš Klaipėdos.

Tiesa traumą pasaulio čempionate Prancūzijoje patyrusi S.Krupeckaitė pilna jėga dar varžytis negalės.

"Simona dar tikrai nėra pilnai atsigavusi. Pasaulio čempionate buvo prakirstas smakras, patempti raiščiai ir sausgyslės. Nors randai po truputi gyja, galvą pasukti dar nėra lengva. Bet stengsimės kovoti ir rodyti geriausią rezultatą. O likę varžysis namuose, todėl privalo kovoti dėl pirmų vietų, čia pasirinkimo nėra" -apie sprinterių galimybes pasakojo treneris Dmitrijus Leopoldas.

Per tris varžybų dienas sportininkai išsidalins 18 medalių komplektų. Vyrai ir moterys varžysis sprinto, keirino, persekiojimo, taškų lenktynėse, skreče, 1 km ir 500 m bei omniumo daugiakovėje. Merginos ir vaikinai jaunių amžiaus grupėje kovos omniumo daugiakovėje ir lenktynėse dėl taškų.

Varžybų prizininkams atiteks ne tik nugalėtojų medaliai, bet sportininkai išsidalins ir 2560 eurų prizinį fondą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių