„Dragūno – Viesulo“ merginos žengė dar vieną žingsnį link bronzos medalių

  • Teksto dydis:

Pirmadienį antrąsias Lietuvos moterų rankinio čempionato mažojo finalo rungtynes dėl bronzos medalių Vilniuje žaidė vietos „Alandeko-Vichy“ ir Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ komandos. Antrąjį tarpusavio mačą vėl laimėjo Klaipėdos rankininkės rezultatu 33:26 (18:11) ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja santykiu 2:0.

Vilniečių gretose taikliai rungtyniavo Ieva Balčiūtė (8 įv.), Greta Noreikaitė ir Eglė Burakauskaitė (po 6 įv.), Erika Verbovik (2 įv.), Ana Andronik, Gerda Trušytė, Silva Muzikevičiūtė ir Gintarė Butkevičiūtė (po 1 įv.).

„Dragūnas-Viesulas“ kolektyve pasižymėjo Brigita Ivanauskaitė (9 įv.), Fausta Abrutytė ir Roberta Ivanauskaitė (po 5 įv.), Skirmantė Pociūtė, Aušra Stroputė ir Akvilė Tolvaišaitė (po 3įv.), Austėja Rimkutė ir Dovilė Mižutytė (po 2 įv.), vartininkė Jovita Mikalauskienė (1 įv.).

Tik pačioje susitikimo pradžioje 1:0 pirmavo „Alandeko-Vichy“ komanda, o po to sekė varžovių sesių Brigitos ir Robertos Ivanauskaičių taiklūs smūgiai ir rezultatas tapo 4:1 Klaipėdos komandos naudai. Dar kurį laiką vilnietės stengėsi neatsilikti nuo įsibėgėjančių pajūrio sportininkių, bet kuo toliau tuo sunkiau joms sekėsi visą tai padaryti. Varžovės užtikrintai kontroliavo dvikovos eigą ir saugiu atstumu laikė susitikimo šeimininkes,Vilniaus sportininkes.

Pirmąjį kėlinį sostinės rankininkės pralaimėjo septyniais įvarčiais (11:18), o įpusėjus antrajai rungtynių daliai jau atsiliko net dešimt įvarčių (17:27). Vėliau liko tik formalumas – nugalėjo „Dragūno-Viesulo“ ekipa užtikrintu rezultatu 33:26.

Klaipėdos komandai liko tik vienas žingsnis pakartoti praėjusio sezono pasiekimą, vėl laimėti čempionato bronzos medalius.

Trečiosios rungtynės vyks gegužės 4 d. uostamiestyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių