„Dragūno“ rankininkai - per žingsnį nuo aukso medalių

Klaipėdos „Dragūno“ komanda priartėjo prie ketvirtojo iš eilės Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionų titulo. Pajūrio atstovai trečiadienį Alytaus sporto rūmuose rezultatu 30:27 (15:12) nugalėjo šeimininkus - Alytaus “Almeidos-Stronglaso” atstovus ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja rezultatu 2:0.

Alytiškiai rungtynes pradėjo geriau ir 13 rungtynių minutę pirmavo 7:5, tačiau netrukus pasipylė klaipėdiečio Beno Petreikio atakos ir dragūniečiai trūktelėjo į priekį – 15:11.

43 rungtynių minutę pajūrio rankininkų pranašumas buvo 6 įvarčiai – 23:17, tačiau netrukus dzūkai sužaidė sėkmingą atkarpą 7:3 ir vėl kvėpavo „Dragūnui“ į nugarą – 24:26.

Visgi, daugkartiniai Lietuvos čempionai nepalūžo, atlaikė spaudimą ir džiaugėsi pergale.

„Dragūno“ gretose išsiskyrė Benas Petreikis, įmetęs net 11 įvarčių (3 iš 7 m), Gražvydas Juška pridėjo 7, Karolis Stropus – 4, Darius Jasinskas – 3, Tadas Stankevičius – 2, Edvinas Vorobjovas, Gediminas Vaitkus, Mindaugas Dumčius – po 1.

Alytaus komandai 9 įvarčius įmetė Justinas Šilalė, 8 (3 iš 7 m) - Žygimantas Micevičius, 4 (1) – Gintautas Adamkevičius, 2 – Aurelijus Sabonis, po 1 – Irmantas Asakavičius, Rokas Lastauskas, Mindaugas Visalga ir Linas Paliušis.

„Varžovai šįkart mums užkūrė tikrą pirtį. Antrajame kėlinyje, kai alytiškiai priartėjo per 2 įvarčius, buvo labai sunku. Mūsų džiaugsmui, atsilaikėme. Šios rungtynės tikrai vertos finalo vardo“, - iškart po dvikovos sakė „Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas.

Anot jo, tokią įtampą lėmė tai, kad šįkart „Dragūno“ komandos mažai gelbėjo vartininkai ir didelį darbą atliko alytiškių sirgaliai, kurių palaikymas buvo išties įspūdingas.

„Norėtųsi, kad Klaipėdoje susirinktų kuo daugiau žiūrovų. Tikime, kad finalo seriją galime pabaigti šeštadienį namuose. Viską darysime, kad taip ir įvyktų. Kviečiu visus klaipėdiečius ir kitus rankinio mėgėjus tapti šio įvykio liudininkais“, - pridūrė A. Juškėnas.

Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ trenerio Eugenijaus Gimbuto teigimu, jo vyrai, siekiant pergalės, atidavė visas jėgas.

“Rungtynės buvo įtemptos nuo pirmos iki paskutinės minutės. Noriu pasveikinti varžovus, kurie atlaikė ne tik mūsų komandos atakas, bet ir gausų Alytaus žiūrovų spaudimą. Klaipėdoje kovosime dėl pergalės, nes dar ne viskas prarasta”, – sakė dzūkų ekipos treneris.

Pirmosios finalo serijos rungtynės, vykusios gegužės 4 dieną Klaipėdoje, baigėsi rezultatu 24:17 (11:6) pajūrio rankininkų naudai.

Trečiosios rungtynės vyks gegužės 11 dieną (šeštadienį) Klaipėdoje. Šias varžybas jau tiesiogiai transliuos „Sporto Tv“.

Jei finale prireiks daugiau rungtynių, jos vyks gegužės 15 ir 18 dienomis (trečiadienį ir šeštadienį).

„Dragūnas“ LRL čempionų laurų niekam neatiduoda jau trejus metus – nuo 2010 metų bei yra pasiryžę pakilti ant aukščiausio pakylos laiptelio ir šiemet.

“Dragūnas” šiemet, surinkęs 31 tašką, tapo Lietuvos rankinio lygos reguliaraus čempionato nugalėtojais. Jie čempionate iškovojo 15 pergalių, 1 rungtynes sužaidė lygiosiomis ir patyrė 2 pralaimėjimus.

Tiesa, įspūdingai reguliariajame čempionate pasirodė ir “Almeidos-Stronglaso” rankininkai, nuo dragūniečių atsilikę vos vienu tašku - 15 pergalių ir 3 pralaimėjimai.

Alytiškiams šį sezoną nėra pavykę įveikti klaipėdiečių: reguliariajame čempionate 2012 metų spalio 27 dieną Klaipėdoje „Dragūnas“ dzūkus palaužė gana lengvai – 24:16, o 2013 metų vasario 9 dieną Alytuje vykusi dvikova jau buvo įtemptesnė - 26:20.


Šiame straipsnyje: dragūnasAlmeidaRankinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių