„Dragūno“ rankininkai LRL pusfinalį pradėjo pergale

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Dragūnas“ sėkmingai pradėjo Lietuvos rankinio lygos (LRL) pusfinalio seriją iki dviejų pergalių. Pirmajame pusfinalio susitikime su Alytaus „Varsa-Stronglasu“ Klaipėdos komanda namuose nugalėjo 32:25 (18:14).

Rungtynes komandos pradėjo apylygiai, tačiau netrukus į priekį išsiveržė svečiai iš Dzūkijos - 6:8. „Dragūnas“ netrukus susigrąžino persvarą, bet teko kovoti dėl kiekvieno įvarčio. Didesnę persvarą aikštelės šeimininkams pavyko susikrauti kėlinio pabaigoje - 15:12, 18:14.

Antrąjį kėlinį „Dragūnas“ pradėjo padidindamas savo persvarą - 20:14. Vis dėlto alytiškiai kibo į atlapus ir sumažino savo atsilikimą - 20:17, 25:22. „Dragūnas“ ženkliau atsiplėšė tik 56-ąją minutę, kai grąžino 5 įvarčių skirtumą - 29:24. Per paskutines minutes aikštelės šeimininkai svečiams leido įmesti tik vieną įvartį, patys realizuodami tris metimus, tad rungtynes baigė būdami priekyje septyniais įvarčiais - 32:25.

Žaidimo metu abi komandos darė klaidų, o „Dragūnui“ itin sunkiai sekėsi mesti baudinius - iš 6 mestų 7 metrų baudinių Klaipėdos komanda realizavo tik 2. Be to, daug „Dragūno“ metimų atrėmė „Varsos-Stronglaso“ vartininkas Rytis Cipkus, tarsi radęs priešnuodį klaipėdiečių atakoms.

Nugalėtojams po 7 įvarčius pelnė Lukas Simėnas bei Gabrielius Virbauskas, 4 - Karolis Bliuvas.

Alytaus ekipoje 7 kartus pasižymėjo Nedas Buronko, 6 - Rokas Lastauskas.

„Varsos-Stronglaso“ treneris Robertas Paužuolis po rungtynių pagyrė savo komandą, tačiau pripažino, kad pritrūko jėgų.

„Rezultatas parodė, kad patirtis šiandien laimėjo. „Dragūnas“ turėjo daugiau patirties, išnaudojo mūsų klaidas ir dėl to yra minus septyni įvarčiai. Stebėjome ir analizavome vaizdo įrašus, ruošėmės, bet paprasčiausiai pritrūko kažkiek fizinės ištvermės ir, aišku, klaidų skaičius neleido laimėti. Rytis Cipkus šiandien buvo aukštumoje, galima būtų jį pagirti. Visi kovojo, stengėsi, tačiau klaidos pakišo koją. Penktadienį tikimės mažiau klaidų ir gero žaidimo. Išeinant į aikštelę tikslas yra laimėti, kovoti. Tą ir stengsimės padaryti“, - komentavo R. Paužuolis.

„Dragūno“ žaidėjas Gintaras Cibulskis teigė, kad žaidimas tikrai netenkino.

„Visą sezoną tiek daug sportavome tikrai ne dėl tokio žaidimo. Kaip prieš rungtynes jau minėjo treneris, mūsų priešas, ko gero, buvom mes patys, mūsų drakonai, mūsų slibinai. Taip ir buvo. Nesijautėme laisvai, buvome susikaustę, nebuvo rankinio grožio. Rytoj susirinksime į treniruotę, vyriškai pakalbėsime. Reikia susitvarkyti su savimi ir bus viskas gerai. Tikslas yra užbaigti pusfinalio seriją 2-0. Trečių rungtynių tikrai nenorime, tad važiuosime tik su tikslu užbaigti seriją. Matysime, kaip bus“, - sakė „Dragūno“ atstovas.

Kitame pusfinalyje Vilniaus „VHC Šviesa“ namuose 27:25 (11:12) įveikė Kauno „Granito-Kario“ ekipą ir serijoje išsiveržė į priekį 1-0.

Vilniečiams 9 įvarčius pelnė Valdas Drabavičius, 6 - Karolis Antanavičius.

Kauno komandoje 10 sykių pasižymėjo Paulius Šarkauskas, 7 - Modestas Štarolis.

„Nusiteikimas maksimalus. Pirmame kėlinyje jautėsi susikaustymas, sunkiai gynyboje sekėsi. Antrajame kėlinyje tikslas buvo pergalė. Per pertrauką akcentavome gerą gynybą ir greitą savo puolimą. Ne visus granitiečius pavyko sustabdyti, bet pergalę pasiekėme“, – rungtynių eigą ir rezultatą reziumavo Karolis Antonovičius.

„Ruošėmės, buvome kovingi, tačiau pritrūko. Pritrūko disciplinos, pridarėme klaidų ir rezultatą matome. O antrajame kėlinyje mums reikėjo įsivažiuoti, tačiau įsivažiavę nebespėjome pavyti priešininkų“, – neslėpė Kauno „Granito-Kario“ vartininkas Lukas Gurskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių