„Dragūno“ rankininkai įsirašė dar vieną pergalę

  • Teksto dydis:

Lietuvos rankinio lygoje „Dragūno“ rankininkai išvykoje iškovojo dar vieną pergalę – Utenoje įveiktas vietos HC „Utena“ klubas. Nors rungtynės buvo laimėtos dviženkliu skirtumu – 37:27 (15:15), rungtynių eiga didžiąją dalį laiko Klaipėdos komandai buvo neparanki.

Dragūniečiams gana sunkiai sekėsi pagauti žaidimo ritmą – daryta nemažai klaidų, žaidimas buvo gana lėtas, klaipėdiečiai nežaidė sau įprasto greito rankinio, o Utenos ekipa tuo naudojosi.

Vietos rankinio sirgalių džiaugsmui „Utena“ pirmajame kėlinyje nenusileido šalies čempionams, o antroje kėlinio pusėje net sugebėjo išsiveržti į priekį – 13:11, 15:13. Tačiau po pertraukos „Dragūnas“ į aikštelę grįžo nusiteikę kitaip ir ėmė tolti nuo varžovų – 22:20, 26:23, 35:25, 37:27.

Dragūnietis Šarūnas Ugianskis sakė, kad komanda turėjo problemų gynyboje.

„Nesusitvarkėme gynyboje, neturėjome greito puolimo. Tik apie penkiasdešimtą minutę susitvarkėme gynybą ir greitai užpuolėme. Toks ir buvo žaidimo tikslas – greitas puolimas. Gal dėl kelionės buvome išsiblaškę, nesusikoncentravę, sunku pasakyti“, – svarstė Š. Ugianskis.

„Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas taip pat nerado vangaus žaidimo priežasties.

„Nežinau, ką pasakyti. Regis, nebuvome taip atsipalaidavę, kaip galėtų atrodyti pagal rezultatą. Buvome pasiruošę, labai gerai visą savaitę dirbome, bet vis kuriuo nors momentu kas nors nepadarydavo visko taip, kaip reikia. Nesinori sakyti, kad sužaidėme prastai, bet lyginant komandų žaidimo lygį, sunku pasakyti, kodėl nelaimėjome didesniu skirtumu. Jis turėjo būti ne toks, kokį turime. Gaila žaidėjų, kad jie įdėjo tiek darbo, bet nesugebėjo parodyti geriausio žaidimo“, – komentavo komandos strategas.

Jis tikino, kad neabejojo auklėtinių pergale, tačiau žaidimo kokybe nebuvo patenkintas.

„Rankinis ir apskritai sportas tuo ir įdomus, kad laimi tas, kas daugiau įmeta. Tad jei viską padarai gerai, bet meti kamuolį vartininkui į koją, vartų virpstą ar skersinį, nelaimėsi. Esu nepatenkintas komandos žaidimu, bet negaliu nieko kaltinti. Atrodo, lyg ir viskas gerai, bet kažko dar trūksta. Tikiu, kad su kitomis komandomis taip nežaisime“, – pabrėžė A. Juškėnas.

„Utenos“ ekipai Eimantas Sinkevičius įmetė 9 įvarčius, Arūnas Urbonas pelnė 8, Giedrius Kvyklys pridėjo 4, Kasparas Ubeika – 3, Ernestas Nikitinas – 2, Marius Deveikis 1 įvartį.

„Dragūnui“ Lukas Simėnas, Lukas Juškėnas ir Modestas Vaitekūnas pelnė po 5 įvarčius, Gabrielius Virbauskas ir Laurynas Palevičius įmetė po 4, Ernest Ignatenko,  Benas Butkus ir Karolis Bliuvas – po 3, Arvydas Bučius ir Laurynas Simonavičius – po 2, Šarūnas Ugianskis pridėjo 1 įvartį.


Šiame straipsnyje: dragūnasRankinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių