„Dragūno“ rankininkai finalo seriją pradėjo pergale

  • Teksto dydis:

Trečiadienį startavo Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos  finalo serija.

Uostamiestyje vykęs pirmasis lyderių – Klaipėdos „Dragūno“ ir Alytaus „Varsos-Stronglaso“ – finalinis susitikimas nudžiugino aikštelės šeimininkų sirgalius. Nors žaidimas buvo banguotas – į priekį besiveržusius klaipėdiečius varžovai vis prisivydavo, „Dragūnas“ pirmąją dvikovą laimėjo rezultatu 27:23 (14:13).

„Dragūnui“ 7 įvarčius pelnė Lukas Simėnas, po 3 įmetė Lukas Juškėnas, Lukas Jurys ir Gintaras Cibulskis, po 2 – Gabrielius Virbauskas, Šarūnas Ugianskis, Benas Butkus, Arvydas Bučius ir Modestas Vaitekūnas, 1 pridėjo Laurynas Simonavičius.

„Varsos-Stronglaso“ gretose rezultatyviai žaidė 6 įvarčius pelnęs Aurelijus Sabonis, 5 įmetė Žygimantas Micevičius, 4 – Dovydas Čepulis, po 3 – Irmantas Asakavičius ir Remigijus Čepulis, po 1 – Lukas Feoktistovas ir Rytis Cipkus.

Artūras Juškėnas („Dragūnas“): „Buvo sunku, giliai viduje nesitikėjau, kad bus taip sunku, nors buvome pakankamai pasiruošę. Tačiau finalas tuo ir gražus, kad Alytaus komanda sugeba primesti savo žaidimą, nes yra patyrę vyrai. Dėl to dar smagiau, kad pavyko iškovoti pergalę. Antrajame kėlinyje buvo apie dvidešimt minučių tikrai gero rankinio. Tikrai negalima sakyti, kad mes esame favoritai, nes matote, kaip mes banguojame. Norime kažką padaryti, pakeisti pasaulį, pastatyti tiltus iki Mėnulio, bet kantriai žaisti mes dar nesugebame ir, matyt, tokiame amžiuje iš žaidėjų to ir nereikia reikalauti. Reikia suaugti ir kuo greičiau suaugsime, tuo bus geriau žaidimo prasme. Tačiau mes jauni ir tuo didžiuojamės.“

Egidijus Petkevičius („Varsa-Stronglasas“): „Problemų turėjome pirmame kėlinyje su gynyba, praleidome keturiolika įvarčių, tai yra daug. Antrame kėlinyje bandėme keisti gynybą, rimtai į ją žiūrėti, dėl to „atsileidome“ puolime, gavome daug greitų įvarčių. Tai praktiškai nulėmė pirmųjų finalo rungtynių eigą. Sakykime, kad favoritai yra klaipėdiečiai – jie jaunesni, stipresni, greitesni, bet tikrai stengsimės, kovosime. Galbūt pasiliksime jėgų trečioms, ketvirtoms ir penktoms rungtynėms. Rezervų nelabai yra, mūsų suolelis trumpas, be to, patyrė traumą Gintautas Adamkevičius, kuris jau šį sezoną nebežais. Analizuosime žaidimą, manau, kad sustiprinus gynybą galėsime praleisti mažiau įvarčių.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Nuotraukos kaip visada - PASAKA!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių