„Dragūno“ rankininkai – Baltijos lygos finalo ketverte

Klaipėdos „Dragūnas“ šeštadienį 33:29 (19:14) įveikė Vilniaus „Šviesą“ ir užsitikrino vietą Baltijos rankinio lygos finalo ketverte.

Klaipėdos komandai Karolis Bliuvas pelnė 7 įvarčius, Laurynas Simonavičius ir Lukas Simėnas – po 5, Karolis Stropus, Alainas Romeo Eyebe ir Deividas Virbauskas – po 4, Mykolas Lapiniauskas – 3, Gabrielius Virbauskas – 1 įvartis.

Vilniaus ekipoje Karolis Antanavičius, Artūras Švilpa ir Valdas Drabavičius pasižymėjo po 5 kartus, Jovydas Jurašius, Tomas Bernatavičius ir Tadas Rasakevičius – po 3, Rosvaldas Ramunis – 2, Karolis Antonovičius, Ignas Jonuška ir Šarūnas Ugianskis - po 1.

Po rungtynių Klaipėdos komandos vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas teigė, kad per septynias dienas tris kartus žaisti su ta pačia komanda buvo išties sunku, tad trys pergalės iš trijų yra labai malonus rezultatas.

„Esame ten, kur ir turime būti. Baltijos lygos finalo ketverte jau gana seniai nebuvo Lietuvos komandos, tačiau ten bus dar sunkiau“, – sakė A. Juškėnas.

Baltijos lygos finalo ketvertas vyks Minske (Baltarusija) balandžio 20-21 dienomis. Realiausia, kad „Dragūnui“ pusfinalyje teks kovoti su puikia pažįstama Zaporožės ZTR (Ukraina) komanda.

Esame ten, kur ir turime būti.

„Mūsų laukia arba finalas, arba kova dėl trečios vietos. Labai norisi žaisti finale. Tai būtų mūsų šio sezono Baltijos lygos kulminacija. Visos komandos yra profesionalios, jų biudžetai 8-10 kartų didesni už mūsų, tad bus smagu pasitikrinti, ką mes galime, tačiau esmė yra ne biudžete, o tame, kad žaidėjai užsiima vien tik sportu, o man jau kelintą sezoną tikrai gėda prieš vyrus dėl mūsų varganų dalykų“, – apgailestavo A. Juškėnas.

„Dragūno“ žaidėjas Gintaras Cibulskis neslėpė, kad Baltijos lygos atkrintamosiose komanda tikėjosi rimtesnio iššūkio.

„Šiandien, manau, buvo tik formalumas sužaisti, kad būtų rezultatas padorus, kad nepralaimėtume. Aš asmeniškai pirmą kartą būsiu Baltijos lygos finalo ketverte. Turėsime labai rimtus varžovus, tai bus labai gera patirtis, juolab kad bus sezono finišo tiesioji šalies čempionate. Tai bus labai geras pasiruošimas Lietuvos rankinio lygos atkrintamosioms varžyboms ir pusfinaliams. To tikėjomės ir dėl to dirbome“, – kalbėjo G. Cibulskis.

Nors iki finalo ketverto liko mėnuo, komanda, G. Cibulskio teigimu, neaptings.

„Klaipėdos „Dragūne“ neįmanoma aptingti. Turime labai gerą trenerį, kuris moka padaryti, kad neaptingtume“, – šmaikštavo rankininkas.

Artimiausios rungtynės „Dragūno“ laukia kovo 27 dieną savoje aikštėje. Čia uostamiesčio ekipa Lietuvos čempionato atkrintamosiose varžybose susitiks su Panevėžio „Grifu“. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių