„Dragūno“ rankininkai atsirevanšavo Estijos klubui

Baltijos vyrų rankinio lygos rungtynėse šeštadienį Klaipėdos „Dragūno“ komanda savo aikštėje 29:26 (14:10) įveikė „Viljandi“ (Estija) rankininkus.

Pirmame kėlinyje Klaipėdos komanda buvo priekyje net septyniais įvarčiais (13:6), tačiau vėliau varžovai atotrūkį sumažino. Antroje rungtynių pusėje žaidimas buvo banguotas. Komandas skyrė nuo dviejų iki penkių įvarčių. Likus minutei, „Dragūnas“ pirmavo penkiais įvarčiais, tačiau per paskutinę rungtynių minutę svečiai iš Estijos sugebėjo pelnyti du įvarčius ir rungtynes baigti atsilikdami trimis įvarčiais.

Nepaisant nedidelio skirtumo, „Dragūnas“ įvykdė pagrindinį reikalavimą – laimėti prieš komandą, kuri sezono pradžioje nugalėjo lietuvius vienu įvarčiu (27:26).

Aikštės šeimininkams Lukas Juškėnas pelnė 6 įvarčiai, Gabrielius Virbauskas ir Laurynas Palevičius – po 5, Modestas Vaitekūnas ir Lukas Vanagas – po 3, Lukas Simėnas ir Benas Butkus - po 2, Šarūnas Ugianskis, Arvydas Bučius ir Karolis Bliuvas – po 1.

Po rungtynių L. Juškėnas sakė, kad norėjosi laimėti didesniu skirtumu. Vis dėlto pasiruošti Baltijos rankinio lygos rungtynėms kiek sutrukdė tai, kad komanda kartu treniravosi gana trumpai.

„Nespėjome susižaisti. Prieš šias rungtynes turėjome kartu tik savaitę treniruočių. Norėjome sužaisti daug geriau, kad pranašumas būtų kur kas didesnis, kad atsilygintume jiems už pralaimėjimą sezono pradžioje Estijoje. Blogai, kad neįmetėme labai daug įvarčių, ypač nuo 6 metrų linijos. Taip tikriausiai buvo dėl to, kad tie, kurie buvome rinktinėje, žaidėme daug rankinio, o kiti rankinio žaidė mažai, nes vyko kitokios treniruotės. Kaip gerą šiandienos rungtynių akcentą išskirčiau tai, kad kovojome, nesutrikome, kai buvo keletas atkarpų, kai praleidome kelis įvarčius be atsako. Manau, įsivažiuosime ir kitose rungtynėse žaisime geriau“, – komentavo rezultatyviausias šeštadienio „Dragūno“ žaidėjas.

Sekmadienį „Dragūnas“ savo aikštėje susitiks su Duobelės „Tenax“ (Latvija) komanda. 


Šiame straipsnyje: rankininkaidragūnasVIljandi

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių