„Dragūnas“ – reguliaraus sezono nugalėtojas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai šį sezoną užtikrintai dominuoja šalies rankinio čempionate. Trečiadienį Utenoje vykusiose rungtynėse klaipėdiečiai užtikrintai laimėjo prieš vietos HC „Uteną“ ir užsitikrino reguliaraus sezono nugalėtojų vardą.

Liko sužaisti dar penkerias reguliaraus Lietuvos rankinio lygos sezono rungtynes, tačiau lyderių trejetukas jau nebesikeis: Klaipėdos „Dragūnas“, Alytaus „Varsa-Stronglasas“, Kauno „Granitas-Karys“. Nors trečiadienį tarpusavio rungtynes dėl antros vietos laimėjo kauniečiai, ankstesnį šių ekipų susitikimą didesniu skirtumu laimėjo Alytaus komanda, todėl ji ir užims antrąją vietą.

Prieš HC „Uteną“ stojęs Klaipėdos „Dragūnas“ vilčių varžovams nepaliko. Itin rezultatyvų ir greitą žaidimą demonstravusi uostamiesčio ekipa nušlavė uteniškius rezultatu 45:25 (21:10), nors rungtynėse nežaidė arba žaidė tik trumpą laiką keli svarbūs klaipėdiečių žaidėjai.

Utenos komandai Matas Mecelica pelnė 11 įvarčių (6 iš 7 m), Eimantas Sinkevičius – 5, Marius Deveikis – 4, Andrius Katinas – 3, Karolis Ubeika – 2.

Klaipėdos „Dragūnui“ Lukas Jurys uždirbo 13 įvarčių (3 iš 7 m), Benas Butkus – 9, Laurynas Simonavičius – 7, Benas Katkauskas ir Šarūnas Ugianskis – po 5, Modestas Vaitekūnas – 3, Lukas Juškėnas – 2, Tomas Daržinskas – 1.

Po rungtynių uteniškis K. Ubeika sakė, kad komanda nesugebėjo apsiginti.

„Rungtynės buvo visai neblogos, bet buvo greitas priešininkų puolimas ir mūsų silpna gynyba neatsilaikė. Nespėdami gintis iš karto gaudavome greitą ataką, dėl to toks rezultatas“, – komentavo „Utenos“ žaidėjas.

Dragūnietis L. Jurys pakartojo sezono rekordą – per vienas rungtynes įmetė 13 įvarčių. 

„Sekėsi maždaug taip, kaip ir tikėjomės. Atvažiavome be kelių svarbių mūsų komandos žaidėjų, todėl reikėjo išeiti į aikštelę ir sužaisti ir už juos. Kiek galėjome, tiek atidirbome, stengėmės“, – sakė L. Jurys.

„Dragūno“ strategas Artūras Juškėnas sakė, kad į Uteną vykti negalėjo dragūniečiai Kęstutis Kremeris, Gediminas Vaitkus, Arvydas Bučius ir Benas Vaicekauskas, visai nežaidė Lukas Simėnas, mažai žaidė Lukas Juškėnas 

„Tačiau, pavyzdžiui, L. Jurys žaidė visas šešiasdešimt minučių, nemažai žaidė mūsų jaunimas – Tomas Daržinsas, Benas Katkauskas. Šįkart taip pat pridarėme klaidų, tačiau varžovas nebuvo toks stiprus, kad jomis pasinaudotų ir tos klaidos nevirto įvarčiais į mūsų vartus. Nuo pirmos minutės pradėjome pirmauti ir ramiai, beveik pajuokaudami žaidėme. Tačiau vis tiek reikėjo žaisti, tokios rungtynės irgi reikalingos, jos taip pat kai ką parodė ir atskleidė“, – kalbėjo A. Juškėnas.

„Dragūno“ kitą savaitę laukia paskutinis reguliaraus sezono susitikimas su Alytaus „Varsa-Stronglasu“, kuris vyks Alytuje.

„Šios rungtynės jau nebelemia nieko nei mums, nei Alytui, tad bus įdomu, kaip žaisime, ką darysime. Pagrindinis uždavinys – kad visi būtume sveiki, tad jeigu kuris nors žaidėjas jaus skausmus, jo tikriausiai neleisime žaisti“, – kalbėjo A. Juškėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių