„Dragūnas“ – finale, kauniečių ir alytiškių poroje prireiks trečiųjų rungtynių

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygoje vyko antrieji pusfinalio mačai. Kauno „Granito-Gajos-Kario“ ekipa namie 25:18 (11:10) nugalėjo Alytaus rankininkus ir išlygino serijos rezultatą – 1:1.

Kitoje poroje „Dragūnas“ 27:30 (13:12) iškovojo antrą pergalę serijoje ir užsitikrino kelialapį į lygos finalą.

„Granitas“ pasiekė įtikinamą pergalę prieš alytiškius

Kaune vietos „Granitas“ atsakomosiose pusfinalio rungtynėse įveikė Alytaus „Almeida-Stronglasas“ rankininkus 25:18 (11:10). Granitiečiai jau pirmomis rungtynių minutėmis parodė charakterį ir visą pirmojo kėlinio laiką pirmavo prieš svečius iš Dzūkijos. Antros rungtynių dalies didvyriu tapo vartininkas Tadas Sveikauskas, atrėmęs 4 septynių metrų baudinius. Antrame kėlinyje Alytaus rankininkai strigo kauniečių gynyboje, kuri ir buvo „Granito“ raktas į pergalę šiose rungtynėse.

Kauniečiams daugiausiai įvarčių pelnė Deivydas Virbauskas ir Modestas Štarolis, atitinkamai įmetę 6 ir 5 taiklius metimus. Dar po 4 pridėjo Vaidas Drevinskas ir Paulius Zėringis.

„Almeida-Stronglasas“ gretose Remigijus Čepulis pelnė 5, Žygimantas Micevičius – 4, o Rokas Lastauskas – 3 įvarčius.

„Dragūnas“ ištvėrė HC „Vilniaus“ košmarą

Sostinėje HC „Vilnius“ metė rimtą iššūkį šalies čempionams „Dragūno“ rankininkams. Pirmojo kėlinio pradžioje vilniečiai buvo įgiję 4 įvarčių pranašumą, tačiau uostamiesčio ekipai pavyko susitvarkyti su HC „Vilniaus“ spaudimu ir išlyginti rungtynių rezultatą. Lygi kova ir toliau laikėsi iki pat antrojo kėlinio pabaigos, kuomet svarbų metimą vilniečiams pelnė Martynas Žala, atvedęs savo komandą į pratęsimą. Čia pranašesni buvo „Dragūno“ rankininkai, kurie taktiškai išsprendė visus formalumus paskutinėmis rungtynių minutėmis.

Vilniečių komandoje žibėjo 9 taiklius metimus atlikęs Martynas Žala. Andrius Kliorė pridėjo 5, Tadas Padolskis – 4 įvarčius.

„Dragūną“ į pergalę vedė Įgoris Kopišinskis ir Lukas Simėnas, pelnę 8 ir 7 įvarčius. Dar 6 pridėjo Mindaugas Dumčius.

Iškovoję serijoje antrą pergalę „Dragūno“ rankininkai užsitikrino vietą finale. Tuo tarpu trečiosios serijos rungtynės tarp Kauno „Granito-Gajos-Kario“ ir Alytaus „Almeida-Stronglasas“ rankininkų vyks šeštadienį Alytuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių