Iš dopingo skandalo išplaukusiai J. Jefimovai – ordinas, milijonai ir BMW

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Rusijos sostinėje Maskvoje surengtos iškilmės šalies olimpiečiams, kurie Rio de Žaneiro olimpiadoje iškovojo medalius. Su gausiomis dovanomis juos Kremliuje pasitiko pats prezidentas Vladimiras Putinas, ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas ir sporto ministras Vitalijus Mutko.

Viena pagerbtųjų – du sidabro medalius Rusijai padovanojusi plaukikė Julija Jefimova, kuri dėl dopingo vartojimo apskritai vyta iš Rio olimpinių žaidynių ir tik paskutinę minutę sulaukusi malonės. Sporto aistruolių kalama prie gėdos stulpo 24-erių sportininkė nekreipia dėmesio – jų švilpimą ir dėl to išlietas ašaras Rusijos vadovas kompensuos 5 milijonais rublių (68,250 tūkst. eurų).

Visiems olimpinių žaidynių prizininkams iš Rusijos bus įteikti rakteliai nuo naujutėlaičių baltų BMW automobilių, taip pat – valstybiniai ordinai, be to, už laimėta sidabrą atletai apdovanoti po 2,5 mln. rublių, o už bronzą – po 1,7 mln., rašo delfi.lt.

Į dopingo liūną įklimpusi Rusija turėjo gerokai praretinti savo olimpinę delegaciją, tačiau visgi sugebėjo į Rio de Žaneiro areną išstumti net 282 sportininkus, kurie varžėsi 25 sporto šakų varžybose. Olimpiada rusams buvo dėkinga: jie pagal iškovotus medalius užėmė ketvirtą vietą, nusileidę JAV, Kinijos ir Didžiosios Britanijos delegacijoms. Brazilijoje rusai iškovojo 56 medalius: 19 aukso, 18 sidabro ir 19 bronzos.

Tuo tarpu Rusijos parolimpiečiams nei medaliais, nei Rusijos prezidento sveikinimais džiaugtis neteks. Dėl Rusijos parolimpiečių sistemingo dopingo vartojimo ir valstybės vaidmens slepiant teigiamus sportininkų dopingo testų rezultatus ar jų klastojimo visa šalies parolimpinė rinktinė pašalinta iš Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių. Jos vyks rugsėjo 7-18 dienomis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
malacius Jefimova ne tik ji visi sportyininkai gavo masinas ir milijonus o jus ka pavydite malacius Putinas o musiskiai nieko negaus tokia salis tik pletkus renka

W

W portretas
Padovanojo kiniečių pagamintą - surinktą BMW. Nusmurgėlių šalis.

ottui

ottui portretas
pasidomek kur tos BMW pagamintos, nustebsi :) .
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių