Tėvo pėdomis – diską mėto ir V. Aleknos sūnūs

  • Teksto dydis:

"Apie vaikus dar nėra ko rašyti, jie kol kas nieko nepasiekė. Kai viskas per anksti, tai jų nosys gali užsiriesti", – sakė olimpinis čempionas Virgilijus Alekna, dalydamasis mintimis apie sūnus Mykolą ir Martyną, pasirinkusius jo kelią.

Vieno geriausių pasaulyje visų laikų disko metiko V.Aleknos ir buvusios šuolininkės į tolį Kristinos Aleknienės jaunesnysis sūnus 15-metis Mykolas ilgai neapsisprendė, kuri sporto šaka – lengvoji atletika ar futbolas – jam labiau patinka. Iš pradžių lankė abiejų sporto šakų pratybas, vėliau pagrindine sporto šaka pasirinko futbolą, kurį žaidė kelerius metus.

Tačiau praeitų metų rugsėjį Mykolas sugrįžo į lengvąją atletiką. Nusprendė, kaip ir 17-metis jo brolis Martynas, tapti disko metiku.

Buvusio lengvaatlečio, dabar Lietuvos Seimo nario V.Aleknos sūnus treniruoja Vilniaus miesto sporto centro treneris Mantas Jusis – jie kone kiekvieną dieną lieja prakaitą Lengvosios atletikos manieže.

25-erių M.Jusys prieš trejus metus baigė savo sportinę karjerą – iš pradžių mėtė diską, vėliau stumdė rutulį.

Pasak M.Jusio, naujieji jo auklėtiniai nuoširdžiai dirba, nori tapti gerais metikais: "Martyno duomenys jau dabar puikūs, jo ilgos rankos, vaikinas pasižymi greičiu ir galia. Būtent to ir reikia geram disko metikui. Tik technika dar šlubuoja. Laikas parodys, kaip jam seksis, nes vien talento neužteks. Mykolas žemesnis ir trumpesnių rankų, tačiau jis dar ūgtelės."

– Mykolas po futbolo sugrįžęs į lengvąją atletiką labai džiaugiasi, kad gali mėtyti diską. Treniruojasi gal šešis septynis mėnesius, jam dar daug ką reikia išmokti, tačiau labai stengiasi. Tobulėja ir vienuoliktokas Martynas. Sūnūs, dirbdami pas tą patį trenerį, vienas kitam padeda. Martynui ir Mykolui ten smagu, treneris turi subūręs neblogą komandą, – "Sportas.info" žurnalistei Marytei Marcinkevičiūtei sakė V.Alekna.

– Ar atvažiuojate į maniežą pasižiūrėti, kaip dirba jūsų sūnūs?

– Kartais atvažiuoju, dažniausiai šeštadienį, sekmadienį. Tada visi kartu sportuojame.

– Ko gero, Mykolas ir Martynas namuose taip pat turi diskus?

– Turi, tačiau kieme disko nemėto, nes jų metimams erdvės neužtenka. Pernai vasarą Martynas tapo Lietuvos jaunimo čempionu, 1 kg 750 g diską nusviedė 50 m 94 cm, o šiemet, manau, mes gerokai toliau. Ar sūnūs gerins rekordus, kol kas negalvoju. Tegul jie tik išmoka mėtyti diską taip, kaip reikia. Martynas mėto avėdamas mano sportinius batus, kurie – 49,5 dydžio, o Mykolas pernai gavo Andriaus Gudžiaus batus.

– Kažkada jūs talentingam jaunuoliui A.Gudžiui padovanojote savo sportinius batus, o dabar pasaulio čempionas tarsi grąžino skolą?

– Andriaus batai – 48,5 dydžio, jie tinka Mykolui, o Martynui jau mažoki. Dabar Mykolas už tuos batus turi atidirbti (šypsosi – aut. past.). Jam sakau: pasaulio čempionas padovanojo batus, tai jo turi nenuvilti, vasarą siekti gerų rezultatų.

– Sūnūs tikriausiai jus jau praaugo?

– Kol kas dar ne. Mano ūgis – 2 m 2 cm, Martyno – gal 1 m 96 cm. Mykolas nėra toks aukštas – apie 1 m 80 cm.

– Ar pats pamokote juos mėtyti diską?

– Pamokyti galima, tačiau svarbu, kad jie klausytų. O tai sūnūs ne visada daro. Taip, matyt, būna su visais vaikais – tėvai jiems ne visais atvejais geriausi patarėjai.

– Kaip sekasi jūsų dukrai devynmetei Gabrielei?

– Gabrielė labai sportiška. Iš pradžių ji lankė karatė treniruotes, o dabar gal ir lengvąją atletiką pasirinks – kovo 8-ąją nuėjo į pirmą treniruotę ir labai patiko. Vaikams labai smagu bėgioti, judėti. Gabrielės trenerė – rutulio stūmikė Giedrė Kupstytė, Vilniaus sporto centre dirbanti su vaikais. Dukra žengė tik pirmą žingsnį, bet gali būti, kad irgi taps lengvaatlete.



NAUJAUSI KOMENTARAI

iš olimpinio čempiono jokios naudos

iš olimpinio čempiono jokios naudos portretas
REIKĖTŲ,kad olimpinis čempionas ,be prasmės NESĖDĖTŲ seime, o treniruotų ,ne tik sūnų ,bet ir JAUNIMĄ-----šiuo atveju jo SĖDĖJIMAS SEIME --- tai IŠKAMŠOS vaidmuo mygtukų paspaudimas vykdant kitų valią---- NUSIKALSTAMOJE LIBERALŲ grupuotėje,-------SĄŽININGAS žmogus iš jos bėgtų --į visas KETURIAS puses

dvi gražios šeimos

dvi gražios šeimos portretas
tai Aleknos ir Saboniai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių