Deimantinės lygos varžybose JAV – ir A. Palšytė, ir M. Lasickienė

  • Teksto dydis:

Keturios čempionės viename sektoriuje: Deimantinės lygos varžybų etapas Judžine (JAV) pritraukė visą planetos šuolininkių į aukštį elitą. Vasaros sezoną šeštadienį atidarys olimpinė ir Europos čempionė ispanė Ruth Beitia, pasaulio čempionate triumfavusi rusė Marija Lasickienė, pasaulio uždarų patalpų pirmenybių nugalėtoja amerikietė Vashti Cunningham bei Europos uždarų patalpų čempionate auksą iškovojusi Airinė Palšytė.

Į pirmą prestižinių komercinių varžybų etapą šuolininkėms į aukštį pakviestos aštuonios dalyvės. A.Palšytė jėgas varžybose išbandys pirmą kartą po triumfo Europos čempionate, kur peršoko 201 cm ir vėliau buvo išrinkta geriausia mėnesio Senojo žemyno lengvaatlete.

„Man tai bus pirmos sezono varžybos, apžvalginės. Yra tam tikrų problemų, bet tikiuosi, kad jos nėra rimtos. Šis startas bus tarsi atskaitos taškas ir žiūrėsime, ką toliau daryti, ar reikia kažką labiau stiprinti, – atskleidė A.Palšytė. – Visas dėmesys į Londoną, pasaulio čempionatą, tad dabar tiesiog pasižiūrėsime, kurioje vietoje esame.“

Ažiotažą rungtis kels ir dėl M.Lasickienės – šuolininkė yra viena iš kelių Rusijos lengvaatlečių, kuriems suteikta teisė varžytis po neutralia vėliava. Už lietuviškų šaknų turinčio Rusijos „Eurosport“ kanalo komentatoriaus Vlado Lasicko pavasarį ištekėjusi M.Lasickienė tarptautinėje arenoje pasirodys po daugiau nei pusantrų metų pertraukos.

2017-ųjų Deimantinės lygos sezonas bus šiek tiek kitoks nei praėjusiais metais: iki šiol varžybų nugalėtojas paaiškėdavo susumavus taškus, iškovotus visuose etapuose, tuo tarpu dabar šešiuose etapuose sportininkai kovos dėl teisės kovoti finaliniame etape. Jo nugalėtojas ir bus apdovanotas Deimantinės lygos trofėjumi.

Pasikeitė ir taškų skaičiavimo sistema – taškus gaus nebe šeši geriausiai pasirodę sportininkai, o aštuoni (pirmas – 8 tšk., aštuntas – 1 tšk.). Kiekvieno etapo nugalėtojui atiteks 10 tūkst. JAV dolerių, o finale triumfuosiantis atletas gaus 50 tūkst. JAV dolerių.

Praėjusiais metais Deimantinės lygos šuolininkių į aukštį rungtį įtikinamai laimėjo R.Beitia. Sėkmė šių varžybų etapuose yra lydėjusi ir A.Palšytę – 2014 metais Švedijoje ji buvo antra, o 2015-ųjų sezoną pradėjo pergale Katare.

Deimantinės lygos etapai, kuriuose vyks moterų šuolių į aukštį rungtis:

Gegužės 27 d. Judžinas (JAV)

Birželio 8 d. Roma (Italija)

Birželio 18 d. Stokholmas (Švedija)

Liepos 6 d. Lozana (Šveicarija)

Liepos 9 d. Londonas (Didžioji Britanija)

Liepos 21 d. Monakas (Monakas)

Rugsėjo 1 d. Briuselis (Belgija) – finalas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių