Daugiakovininkas M.Šilkauskas po pirmos dienos antras

JAV Univesitetų “Big” 12 žiemos čempionate startavo ir du Lietuvos atstovai. M.Šilkauskas kovą tęsia ir šeštadienį, M.Jurgilas į finalą nepateko. 

Penktadienį Amese (Ajovos valstija) prasidėjo JAV studentų “Big 12” uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionatas. Jame dalyvauja ir du Kanzaso universitete studijuojantys lietuviai - sprinteris Martynas Jurgilas ir daugiakovininkas Mantas Šilkauskas, rašo sportas.info

Abiem lietuviams startas šiame čempionate tapo savotišku debiutu. Martynas Jurgilas oficialiose varžybose  startavo po beveik metų pertraukos. O Mantui Šilkauskui tai pirmasis startas daugiakovėje po rudenį operuoto peties.

M.Šilkauskas pirmą dieną startavo 4 rungtyse. Pradžia lietuviui suskilostė daugiau nei įspūdingai - 60 metrų distanciją jis įveikė per 6,84 sekundės, o į tolį nušoko 7,29 metro. Tai buvo pirmos vietos abiejose rungtyse bei atitinkamai 940 ir 883 taškai. 940 taškų vienoje rungtyje pirmąją daugiakovės dieną nepavyko surinkti daugiau niekam. Trečioje rungtyje Mantas rutulį nustūmė 12,41 metro (8 vieta tarp 13 dalyvių, 631 taškas), o šuolio į aukštį sektoriuje  įveikė 1,98 metro aukštį (3-4 vietos, 785 taškai).

Po keturių rungčių lietuvio sąskaitoje yra 3239 taškai ir jis vos 11 taškų atsilieka nuo pirmaujančio Nicko Adcocko (3250). Pirmąjį trejetuką baigia Larsas Rise - 3203 taškai. Tad antrąją dieną kova tarp šių trijų atletų prasidės iš naujo. Šeštadienį sportininkai bėgs 60 metrų su barjerais (viena stipriausiu lietuvio rungčių), šoks su kartimi, o varžybas baigs 1000 metrų bėgimu. 

Martynas Jurgilas pirmame 60 metrų atrankos bėgime liko tik šeštas - 6,89 sekundės, o bendroje įskaitoje - 15 tarp 20 sportininkų. Iki finalo Martynui trūko 0,06 sekundės dalių. Atrankose nugalėjo Rakieemas Saalamas - 6,68. Finalas vyks šeštadienį.


Šiame straipsnyje: mantas šilkauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių