„Dakaras 2017“ – alpinizmas su automobiliais

Tuomet, kai dauguma tautiečių atsigavę po siautulingo Naujųjų sutikimo žingsniuos į darbą, kovą Pietų Amerikos smėlynuose pradės trys lietuvių komandos, dalyvaujančios bene daugiausia ištvermės reikalaujančiose Dakaro dykumų maratono lenktynėse.

Sportininkai jau išvykę

Visi sportininkai jau yra nuvykę į Pietų Ameriką, kur Argentinos sostinėje Buenos Airėse iš uosto pasiėmę savo lenktyninę techniką, iškeliaus į Paragvajaus sostinę, kur lauks iškilmingas 2017 – ųjų Dakaro startas.

Ant iškilmingo Dakaro ralio maratono podiumo išvysime tris ekipažus iš mūsų šalies. "Agrorodeo" komandos šturmanas Saulius Jurgelėnas, dar pravardžiuojamas Dakaro enciklopedija, sutiko su "Kauno dienos" skaitytojais pasidalyti savo įžvalgomis, kas sportininkų laukia sausio 2–ąją prasidėsiančiose lenktynėse.

Saulius Jurgelėnas

Sumažėjo dalyvių

Praėjęs Dakaro ralio maratonas sulaukė daug kritikos strėlių – buvo per mažai smėlio, per daug ralio tipo greičio ruožų, nekoks organizavimas. Nepavykus susitarti su Čile, nuvilnijo masinis nusivylimas, kad nebus lenktynių Atakamos dykumoje, tačiau organizatoriai prašė nenusivilti ir žadėjo paruošti tokį maratoną, kuris primintų Afrikos smėlynus, bet su dar didesniais iššūkiais.

Reikia pastebėti, kad vieša komunikacija šiemet buvo draugiškesnė ir profesionalesnė. Dar niekada taip nebuvo nušviečiamas trasos ruošimas. Nereikia pamiršti ir sėkmingai debiutavusio konkurento šiapus Atlanto – ralio maratono "Silk Way Rally", kuris šiemet startavo Maskvoje ir finišavo Pekine. Dalyvių skaičiumi minėtas konkurentas pralenkia legendinį Dakarą.

Būsimosiose lenktynėse tik 83 visureigiai stos prie starto linijos! Tiek mažai buvo tik pirmose lenktynėse (80) ir 1993 m. – 65. Sunkvežimių kategorijoje situacija kiek geresnė, bet irgi ne per daug – 50 ekipažų. Stabilus tik motociklų ir keturračių skaičius: 146 ir 37.

Marcas Coma, lenktynių sporto direktorius, pabrėžė, kad 2017 m. lenktynės bus pačios sunkiausios nuo tada, kai persikėlė į Pietų Ameriką. Jei viskas pasitvirtins, kas šiandien žinoma apie 2017 – ųjų Dakarą, sunku nesutikti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių