Dailiojo čiuožimo turnyre Austrijos sostinėje – E. Kropos triumfas

  • Teksto dydis:

Šešiolikmetė čiuožėja Elžbieta Kropa šią savaitę Austrijos sostinėje vykstančių Tarptautinės čiuožimo sąjungos (ISU) kalendorinių varžybų „Hellmut Seibt Memorial“ jaunimo (iki 19 metų) grupėje iškovojo aukso medalį.

Lietuvė merginų grupėje varžėsi net su 31-a sportininke iš kitų šalių, tačiau jau trumpojoje programoje surinko 46,92 balo ir iškart pakilo į pirmąją vietą. E. Kropos surinkti 28,40 balo už techniką trumpojoje programoje suteikia jai galimybę dalyvauti pasaulio suaugusiųjų čempionatuose (reikalingas surinkti balų skaičius yra 27).

Atlikti laisvąsias programas turėjo teisę 24 sportininkės. E. Kropa startavo paskutinioji ir įspūdingai užbaigė jaunimo merginų pasirodymus surinkdama 82,53 balo.

Nors laisvojoje programoje Lietuvos atstovė užėmė trečiąją vietą (nuo pirmoje vietoje buvusios vokietės Jennifer Schmidt ją teskyrė 1 balas), tačiau bendrai įskaitai tai įtakos neturėjo ir lietuvaitė, už abi programas surinkusi 129,45 balo, pasipuošė aukso medaliu.

Lietuvai tai yra pirmasis moterų pavienio čiuožimo medalis, iškovotas tarptautinėse varžybose šį sezoną.

Antrąją vietą užėmė vokietė Annika Hocke (128,57 balo), o bronza atiteko jos tautietei Jennifer Schmidt (127,72 balo).

Pasak pranešimo, šiame turnyre E. Kropa pagerino visus savo karjeros geriausius rezultatus, pasiektus ISU varžybose. Trenerio Dmitrijaus Kozlovo auklėtinei šis sezonas labai sėkmingas, tad rezultatas Vienoje neatsitiktinis – gruodį ji pirmą kartą tapo Lietuvos jaunimo čempione, o prieš pusantro mėnesio taip pat ISU varžybose Torunėje (Lenkija) ji užėmė aukštą 5-ąją vietą tarp 33 dalyvių.

Šios varžybos buvo puikus jėgų išbandymas sportininkėms, dalyvausiančioms pasaulio jaunimo čempionate kovo 14-20 d. Vengrijoje, į kurį išvyks ir E. Kropa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių