D. Zubrus: žinojome, kad Ukraina sužais geriausias savo rungtynes

  • Teksto dydis:

Lietuvos ledo ritulio rinktinė prarado pirmąjį tašką Kaune vykstančiame pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyre, bet pratęsė pergalių seriją iki keturių. Lietuvos rinktinės veteranas Dainius Zubrus teigė, kad geras Ukrainos rinktinės žaidimas jo nenustebino.

Lietuviai penktadienį ukrainiečius nugalėjo po pratęsimo 5:4 (1:1, 1:1, 2:2; 1:0).

„Mes žinojome, kad Ukraina yra stipri varžovė. Ji turi daug patyrusių žaidėjų, kuriems puikiai talkina jaunimas. Žinojome, kad laukia sunkios rungtynės. Stengėmės palaikyti tokį patį tempą kaip ankstesnėse rungtynėse, bet ne visi žaidėjai sugebėjo tą tempą išlaikyti. Nėra lengva žaisti ketvirtas rungtynes per šešias dienas. Visgi svarbiausia, kad pasiekėme pergalę, kad ir po pratęsimo. Bet kokiu atveju, šeštadienį turime laimėti jeigu norime tapti čempionais“, - spaudos konferencijoje sakė Lietuvos rinktinės treneris vokietis Berndas Haakė.

„Neabejojau, kad ukrainiečiai sužais geriausias rungtynes. Iki šiol jiems nepavykdavo pademonstruoti tokio žaidimo, kokio jie tikėjosi. O mūsų žaidimas po pergalės prieš japonus buvo prastesnis. Po tos pergalės buvo daug emocijų. Bet ir su Ukraina žaidėme neblogai, pavyko primesti savo žaidimą, spaudėme varžovus, turėjome daug progų pasižymėjo, bet jų nerealizavome. Šeštadienį laukia lemiamos rungtynės, kaip ir priklauso tokiam turnyrui. Stengsimės tinkamai pasiruošti“, - kalbėjo D. Zubrus.

Dėl pirmosios vietos ir kelialapio į aukštesnį divizioną lietuviai žais su gana netikėtai sėkmingai Kaune rungtyniaujančiais Estijos ledo ritulininkais.

„Jeigu žaisime savo žaidimą, diktuosime savo tempą ir parodysime, ką galime, tai tikrai galime nugalėti bet ką. Svarbiausia mums yra koncentruotis į savo žaidimą. Jeigu sužaisime taip, kaip ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“, tai laimėsime“, - šypsojosi D. Zubrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių