D. Zubrus metams pasirašė sutartį su San Chose „Sharks“ klubu

  • Teksto dydis:

Lietuvos ledo ritulio rinktinės kapitonas Dainius Zubrus tęsia įspūdingą karjerą NHL. Šiaurės Amerikos Nacionalinėje ledo ritulio lygoje 18 sezonų sužaidęs 37-erių puolėjas antradienį ryte vietos laiku pasirašė metų sutartį su San Chose "Sharks" klubu, informuoja hockey.lt. Apie kontrakto dydį neskelbiama.

15-uoju šaukimu pirmajame 1996-ųjų metų naujokų biržos rate pakviestas lietuvis NHL lygoje jau praleido 18 sezonų, sužaidė 1243 rungtynes, pelnė 255 įvarčius ir atliko 359 rezultatyvius perdavimus.

D. Zubrui "Sharks" tapo jau šeštuoju NHL klubu karjeroje. Ir pirmąja komanda, žaidžiančia Vakarų konferencijoje.

D. Zubrų "Sharks" klube labai norėjo matyti šios ekipos vyriausiasis treneris Peteris DeBoeras, kuris lietuvį trejus su pusę metų iki pat šio sezono pabaigos treniravo Naujojo Džersio "Devils" klube.

Beje, "Sharks" klube D. Zubrus susigrąžino sau labiau įprastą 9-ąjį numerį.

"Sharks" komanda pastaruoju metu iškovojo net šešias pergales iš eilės ir visas išvykose, taip pagerindamas 25-erius metus gyvuojančio klubo rekordą.

Po praėjusio sezono, buvęs klubas "Devils" vasaros viduryje netikėtai nusprendė išpirkti dar metus galiojusią lietuvio sutartį ir D. Zubrus tapo laisvuoju agentu. Puolėją į peržiūrą kvietė Sent Lujo "Blues" ekipa, kuri kontrakto žaidėjui vis dėlto nepasiūlė. Iškart po šios peržiūros ledo ritulininkas sulaukė "Sharks" klubo vyriausiojo trenerio skambučio. Lietuvis rytinę Jungtinių Amerikos Valstijų pakrantę pakeis į Kalifornijos valstijos trečią pagal dydį miestą, kuris laikomas saugiausiu visose JAV.

Pasirašęs sutartį su "Sharks" D.Zubrus ne tik pratęs savo sportinę karjerą, tačiau ir padidino šansus į karjeros metraštį įsirašyti dar vieną pasiekimą. Kitų metų rugsėjį Toronte (Kanada) įvyks pasaulio taurės varžybos, kurias rengia NHL ir NHLPA (NHL žaidėjų asociacija).

1996 metais pirmą kartą surengtose varžybose, kurios kartais įvardijamos kaip stipriausias pasaulio ledo ritulio turnyras, 2016-aisiais dalyvaus 8 komandos. Viena iš jų bus Europos rinktinė, kurią sudarys NHL ir kitose lygose žaidžiantys europiečiai, nesantys kitų turnyre dalyvausiančių šalių piliečiai. Tad sužaidęs dar vieną NHL sezoną D. Zubrus turėtų puikią galimybę patekti į Europos rinktinę ir taip Lietuvos ledo ritulio istorijoje palikti dar vieną garbingą įrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių