D. Vėželis ir L. Chatkevičiūtė tapo Europos vicečempionais

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Vengrijos mieste Debrecene vyko pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) profesionalų lygos standartinių šokių grupės Europos čempionatas, kuriame Lietuvos atstovai Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė (Kauno „Sūkurys”) antrą kartą tapo vicečempionais.

Aukso medalius laimėjo vokiečiai Benedetto Ferruggia ir Claudia Koehler, o trečią vietą užėmė Lazlo Csaba ir Viktoria Pali iš Vengrijos. Finale taip pat šoko poros iš Lenkijos ir Rusijos. Čempionate dalyvavo 23 poros.

D.Vėželis ir L.Chatkevičiūtė taip pat yra šios grupės pasaulio vicečempionai (2016 m. ir 2017 m.) bei profesionalų lygos standartinių šokių grupės šou programos pasaulio čempionai (2016 m.).

Šis savaitgalis buvo sėkmingas ir kitiems Lietuvos šokėjams, dalyvavusiems WDSF reitingo varžybose Gruzijoje, Lenkijoje ir Latvijoje.

WDSF reitingo varžybos Gruzijoje

Savaitgalį Gruzijos sostinėje Tbilisyje vyko WDSF reitingo varžybos, kuriose, jaunimo Lotynų Amerikos šokių grupėje Bertoldas Čepulis ir Indrė Šverčiauskaitė (Vilniaus „Ratuto” - VSC) tapo nugalėtojais, o Dmitrijus Taranovas ir Neda Elena Šalugaitė (Vilniaus „Ratuto” - VSC) laimėjo sidabro medalius.

Trečią vietą šioje grupėje užėmė rusai Ivanas Andrejenkovas ir Jekaterina Korotenko. Varžybose dalyvavo 9 poros.

Jaunimo iki 21m. Lotynų Amerikos šokių grupėje B.Čepulis ir I.Šverčiauskaitė užėmė ketvirtą vietą.

Grupės nugalėtojais tapo Aleksejus Korobčenko ir Liana Odikadze iš Izraelio, antrą vietą užėmė Rusijos atstovai Nikita Filatovas ir Jevgenija Sorokovikova, o bronzos medalius laimėjo gruzinai Ereke Girgvlianis ir Lele Khutsišvili. Grupėje varžėsi 9 poros.

WDSF reitingo varžybos Lenkijoje

Sekmadienį Lenkijos mieste Zabžėje vyko WDSF reitingo varžybos, kuriose Lietuvos šokėjai tapo prizininkais ir finalininkais.

Suaugusiųjų standartinių šokių grupėje Gabrielius Vaikasas ir Ita Kondera (Kauno „Kaspinas”) laimėjo bronzos medalius.

Grupėje geriausiai pasirodė lenkai Alexandras Ovchinnikovas ir Ewa Dudek, o antrą vietą užėmė Marcinas Kleistas ir Julia Bien, taip pat iš Lenkijos. Varžybose dalyvavo 24 poros.

Suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių grupėje Matas Lukašovas ir Rugilė Monginaitė (Kauno „Santaka”) finale užėmė ketvirtą vietą.

Šios grupės nugalėtojais tapo čekai Tomas Galas ir Sabina Karaskova, sidabro medalius laimėjo Vaclavas Masarykas ir Klara Chovancikova, taip pat iš Čekijos, o trečią vietą užėmė Slovakijos atstovai Tomas Uvacekas ir Martina Reiterova. Grupėje varžėsi 28 poros.

WDSF reitingo varžybos Latvijoje

Dar vienos WDSF reitingo varžybos savaitgalį vyko Latvijos mieste Salaspilyje, kur Lietuvos šokėjai tapo prizininkais ir finalininkais.

Jaunimo iki 21 m. Lotynų Amerikos šokių grupėje Einoras Degutis ir Valery Mishel Petruna (Gargždų „Rolina”) laimėjo sidabro medalius.

Šios grupės nugalėtojais tapo Maksymas Kravčenko ir Paula Kukute iš Latvijos, o trečią vietą užėmė estai Andrejus Davydikas ir Anastasija Bezuglaja. Grupėje varžėsi 13 porų.

Jaunių II standartinių šokių grupėje Laurynas Makarovas ir Emilija Čepauskaitė (Vilniaus „Juventos”) užėmė ketvirtą vietą.

Geriausiai šioje grupėje pasirodė rusai Jegoras Perepelitsynas ir Maria Barykina, antrą vietą užėmė Aleksejus Bessonovas ir Jevgenia Kolmagorova, taip pat iš Rusijos, o bronzos medalius laimėjo Latvijos atstovai Robertas Andersonas ir Jekaterina Rasimjonoka. Varžybose dalyvavo 27 poros.

Jaunių I standartinių šokių grupėje Edvardas Mašaro ir Patricija Rinkevičiūtė (Vilniaus „Vijūnas”) užėmė penktą vietą.

Aukso medalius šioje grupėje laimėjo Rusijos atstovai Sergejus Burdinas ir Anastasia Sitnikova, antrą vietą užėmė latviai Elanas Kristeras Vilimanis ir Alita Zinovatna, o trečia vieta atiteko Ernestui Akseliui Dimantsui ir Marijai Pascenko, taip pat iš Latvijos. Grupėje varžėsi 24 poros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių