D. Motiejūną į NBDL vėl išsiuntęs „Rockets“ skina pergales

Antrąją pergalę iš eilės Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionate iškovojo be Donato Motiejūno žaidęs Hjustono „Rockets“ klubas (11/11), kuris namuose 101:89 (27:19, 16:26, 32:25, 26:19) įveikė Bostono „Celtics“ (12/10) krepšininkus.

Keturias pergales per paskutinius penkis mačus su Bostono komanda iškovojusiam „Rockets“ klubui 21 tašką pelnė Jamesas Hardenas, 20 – Gregas Smithas, 15 – Chandleris Parsonsas (8 atk. kam., 9 rez. perd.), 11 – Toney Douglas, po 9 – Patrickas Pattersonas, Omeras Ašikas (10 atk. kam.) ir Carlosas Delfino.

Bostono klube išsiskyrė Paulas Pierce'as (18 tšk. ir 7 atk. kam.), Rajonas Rondo (15 tšk. ir 13 rez. perd.), Kevinas Garnettas (14 tšk.) bei Jasonas Terry (12 tšk.).

Hjustono klubas užima devintąją vietą, o Bostono komanda Rytuose žengia septinta.

Primename,  kad šį sezoną beveik progų pasireikšti negaunantis Hjustono „Rockets“ puolėjas iš Lietuvos Donatas Motiejūnas vakar antrą kartą buvo išsiųstas į NBA plėtojimosi lygą (NBDL), kurioje vilkės „Rio Grand Valley Vipers“ marškinėlius.

Pirmąkart 22 metų 213 cm ūgio lietuvis į šią lygą buvo išsiųstas beveik prieš mėnesį – lapkričio 13 dieną. „Rio Grand Valley Vipers“ gretose sužaidęs dvejas rungtynes, per kurias vidutiniškai rinko po 24 taškus ir atkovojo 9,5 atšokusio kamuolio, jis įrodė klubo vadovams, kad yra vertas grįžti į pagrindinę „Rockets“ sudėtį.

Po sugrįžimo D.Motiejūnui ir toliau buvo skiriamas tik epizodinis vaidmuo – jis per 4 susitikimus iš viso aikštėje išbuvo 10 minučių, per kurias surinko 3 taškus.

Kartu su lietuviu „Rockets“ į NBDL išsiuntė ir puolėją Terrence'ą Jonesą.

 


Šiame straipsnyje: MotiejūnasNBARockets

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių