D. Labanauskas svarbiose varžybose Vokietijoje užėmė trečiąją vietą

  • Teksto dydis:

Garliaviškis Darius Labanauskas toliau įrodinėja, kad pernai Europos smiginio taurėje užimta 2 vieta nebuvo atsitiktinumas.

Šį savaitgalį Vokietijoje, Bochume, vykstančiame prestižiniame atvirajame Vokietijos smiginio čempionate „BULL's German Open 2015“ jis iškovojo 3 vietą. Kovoje dėl vietos finale šeštadienį jis rezultatu 5:7 nusileido pasaulio čempionui Martinui Adamsui. Iš varžybose rungėsi 800 vyrų.

„BULL's German Open 2015“ prizinis fondas – 19 tūkst. eurų. Tačiau žaidėjai iš visos Europos ir iš dar toliau į jį suplūdo ne tik dėl piniginių apdovanojimų – daugelį priviliojo tai, kad dvejos šio čempionato asmeninės varžybos įtrauktos į Britų darts organizacijos (British Darts Organization - BDO) reitingą, pagal kurį 24 vyrai ir 8 moterys kviečiami į legendinį Lakesido pasaulio smiginio čempionatą. Šioms varžyboms BDO yra skyrusi aukštą „B“ kategoriją.

D.Labanauskas iki ketvertuko atžygiavo užtikrintai. Pusfinalyje susitikęs su M.Adamsu iš pradžių žaidė apylygiai 1:1, tačiau pritrūkus sėkmės varžovą praleido toli į priekį. Šiam atsiplėšus 1:4, D.Labanauskas susiėmė, rezultatas sušvelnėjo iki 3:5, vėliau iki 5:6. Nors taškus garliaviškis rinko puikiai, sutrikdamas vos retkarčiais, M.Adamsas pademonstravo, ką reiškia patirtis žaisti pasaulinėje scenoje.

„Savo žaidimu nesiskundžiu, tik vangokai startavau, nepataikiau kelių metimų svarbiais momentais“, – sakė D.Labanauskas, pusfinalyje 5 kartus per seriją surinkęs po 180 taškų.

D.Labanauskas europiniuose turnyruose, tolimesniuose nei Baltijos šalyse, dalyvauti pradėjo vos prieš metus. M.Adamsas per visą karjerą jau yra iškovojęs tris  BDO pasaulio čempiono titulus ir tris kartus tapęs pasaulio meistrų turnyro nugalėtoju.

M.Adamsas BDO reitinge užima pirmąją vietą  (313 taškų). D.Labanauskas – 22 (182 tšk.). Tačiau po pastarojo laimėjimo jis reitinge šoktelės dar labiau.

Sekmadienį D.Labanauskas toje pačioje salėje Bochume varžysis dėl „BULL’S Darts Masters“ apdovanojimų ir BDO reitingo taškų.


Šiame straipsnyje: Darius Labanauskassmiginisdarts

NAUJAUSI KOMENTARAI

spacialists

spacialists portretas
kitą sykį adamsas taip vat- per marytės plauką- jau tikrai neišsisuks!

algis

algis portretas
ir antra diena praėjo puikiai,- užimta aukšta 5 vieta! Beje, Darius gali pasigirti ir kitu neoficialiu laimėjimu- jis vienintelis tarp 800 žaidėjų dvi dienas paeiliui prasibrovęs į ketvirtfinalius!

vartotojas

vartotojas portretas
sitas gal sakau to labanausko giminaitis a:)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių