D. Kasparaitis kitą sezoną atstovaus „Energijai“

  • Teksto dydis:

Trečiadienį daugkartinė Lietuvos čempionė Elektrėnų „Energija“ ir buvęs Šiaurės Amerikos Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) žaidėjas bei olimpinis čempionas Darius Kasparaitis pasiekė susitarimą dėl ateinančio sezono.

Elektrėnų savivaldybėje „Energijos“ klubo steigėjai Karolis Kubilius ir Rolandas Aliukonis, kartu su Elektrėnų meru Kęstučiu Vaitukaičiu, įteikė Dariui Kasparaičiui stipriausio Lietuvos ledo ritulio klubo marškinėlius bei sutarė dėl žaidėjo dalyvavimo kitų metų Lietuvos čempionate vilkint „Energijos“ klubo aprangą.

„Labai džiaugiamės, kad Darius Kasparaitis užsivilks „Energijos“ marškinėlius. Tai buvo tik laiko klausimas, kada tai įvyks. Mes jau kurį laiką bendradarbiaujame su Dariaus Kasparaičio ledo ritulio mokykla, o pats Darius taip pat yra kilęs iš Elektrėnų ir čia pradėjęs mokytis ledo ritulio paslapčių“, - po susitikimo kalbėjo K.Kubilius.

Dar nėra paskelbtas Lietuvos ledo ritulio čempionato tvarkaraštis, todėl nėra žinoma, kada tiksliai D.Kasparaitis prisijungs prie „Energijos“. Visgi K.Kubilius atskleidė, kad legendinis ledo ritulininkas ateinantį sezoną „Energijos“ gretose planuoja sužaisti nuo vienerių iki kelerių rungtynių.

K.Kubilius taip pat atskleidė, kad praėjusį sezoną pradėtas bendradarbiavimas su D.Kasparaičio ledo ritulio mokykla tęsis ir kitą sezoną, kuriame „Energijos“ klubas vėl žais ne tik Lietuvos čempionate, tačiau ir Baltarusijos aukščiausioje lygoje.

„Esame Lietuvos ledo ritulio piramidės viršūnėje, todėl norime, kad talentingi jaunieji ledo ritulininkai iškarto nepabėgtų į užsienį, o tobulėtų „Energijos“ klube. Žaisime Baltarusijos aukščiausioje lygoje, per sezoną turėsime daug rungtynių, todėl tai yra labai naudingas bendradarbiavimas ne tik abiem pusėms, tačiau ir visam Lietuvos ledo rituliui“, - sakė K.Kubilius.

44-erių D.Kasparaitis pastaruosius keturis sezonus rungtyniaudavo Vilniaus „Hockey Punks“ komandoje, kurioje spėjo sužaisti septynerias rungtynes. Per jas įmušė 6 įvarčius ir atliko net 16 rezultatyvių perdavimų.

D.Kasparaitis praeityje yra žaidęs už Rusijos rinktinę net keturiose olimpiadose. Norint atstovauti ne svetimą, o gimtąją šalį, D.Kasparaičiui reikėjo keturis sezonus iš eilės rungtyniauti Lietuvos čempionate. Tą pasiekęs, D.Kasparaitis galės lapkritį 10-12 dienomis Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vyksiančiame Baltijos iššūkio taurės turnyre pirmą kartą apsivilksti šalies rinktinės marškinėlius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių