D. Grybauskaitė susitiko su TOK prezidentu T. Bachu

  • Teksto dydis:

Spalio 10 d. Lietuvoje besilankantis Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentas Thomas Bachas susitiko su Lietuvos Respublikos Prezidente Dalia Grybauskaite.

Prezidentė su Thomu Bachu aptarė skaidrumo, kovos su dopingu, lyčių lygybės sporte klausimus. Šios aktualios temos yra vienos svarbiausių strateginių krypčių, įvardintų TOK „Olimpinėje darbotvarkėje 2020“. Darbotvarkėje numatytų tikslų ir rodiklių siekia ne tik pats Tarptautinis olimpinis komitetas, bet ir šalių nacionaliniai komitetai, taip pat ir LTOK.

Susitikime kalbėta, kad Vilniuje rengiamas Tarptautinio olimpinio komiteto forumas ,,Moterų lyderystės stiprinimas“ yra puikus „Olimpinės darbotvarkės 2020“ Lietuvoje įgyvendinimo pavyzdys.

Dalia Grybauskaitė pažymėjo, kad Lietuva lyčių lygybės sporte srityje yra viena lyderių. Nuo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo iš 5 olimpinių čempionų net trys yra moterys. Viena iš jų, Daina Gudzinevičiūtė, ne tik yra olimpinė čempionė, bet ir vadovauja Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui.

Susitikime su Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentu taip pat kalbėta apie LTOK vykdomus projektus, skirtus olimpinio švietimo sričiai, olimpinių vertybių diegimui jaunimo tarpe, moterų lyderystei skatinti. Aptarti ir Lietuvos sportininkų pasiekimai, pasirengimas dalyvauti 2018 m. Pjongčangožiemos olimpinėse žaidynėse.

Susitikime Prezidentūroje dalyvavo ir Europos olimpinių komitetų asociacijos prezidentas Janezas Kocijančičius, Europos olimpinių komitetų asociacijos generalinis sekretorius Raffaele Pagnozzi, Olimpinio solidarumo bei TOK ryšių su nacionaliniais komitetais direktorius Pere Miro, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių