Daugiakovininkas D. Draudvila: padėti žmogui – ne žygdarbis

"Jei tokia situacija pasikartotų, tikrai nedvejodamas pasielgčiau taip pat, kaip ir anuomet", – tvirtina buvęs daugiakovininkas Darius Draudvila, prieš penkerius metus apdovanotas tarptautiniu Pierre'o de Coubertino prizu už "Kilnų elgesį" ("Fair Play") sporte.

Išgelbėjo varžovą

2010-aisiais Europos lengvosios atletikos čempionate Barselonoje per dešimtkovės varžybas D.Draudvila ištiesė pagalbos ranką baltarusiui Andrejui Kravčenkai, kuris vėliau iškovojo bronzos medalį.

A.Kravčenkai nesėkmingai susiklostė šuolių į aukštį su kartimi rungtis – lūžo kartis. Baltarusis kreipėsi į kitus sportininkus, kad paskolintų įrankį, tačiau nė vienas nepaisė jo prašymo, išskyrus D.Draudvilą.

"Jis tuo metu buvo varžybų lyderis. Paklausiau, kaip pats šoks. Atsakė, kad turi dar vieną kartį. Tai išsaugojo mano šansus iškovoti medalį. Jeigu ne lietuvis, būčiau nebaigęs varžybų", – tąkart pasakojo A.Kravčenka.

"Kai Andrejus kreipėsi į mane, ilgai nesvarsčiau. Man tai atrodė normalus dalykas – padėti žmogui, jei taip nutiko. Negalvojau apie tai, kad jei neduosiu jam karties, tai galbūt pakilsiu viena vieta aukščiau. Tikrai nemanau, kad padariau kažką ypatingo", – kalbėjo Darius.

A.Kravčenka, surinkęs 8 370 taškų, užėmė 3-iąją vietą. D.Draudvila su 8032 tšk. buvo šeštas.

Naujas gyvenimo etapas

"Smagu prisiminti tą Europos čempionatą, – sakė "Kauno dienai" D.Draudvila. – Man regis, pastaruoju metu profesionaliojo sporto pasaulyje vis mažiau paprasto nuoširdumo, noro padėti kitam, kad ir konkurentui. Tokiai tendencijai įtakos daro tai, kad atletai, siekdami aukščiausių rezultatų ir papildomų tūkstančių iš rėmėjų ar federacijų, kartais pamiršta bendražmogiškąsias vertybes. Esu įsitikinęs: savo pranašumą reikia įrodyti garbingoje kovoje, o ne bandant specialiai pakenkti."

Šiuo metu buvęs daugiakovininkas su šeima – žmona Jollyn, dukrelėmis Eiva ir Maila – gyvena Vičitoje (Kanzaso valstija, JAV). Iš Vandžiogalos, Kauno rajono, kilęs olimpietis su didžiuoju sportu atsisveikino po Londono vasaros žaidynių. "Savo tikslus kaip lengvaatletis pasiekiau. Tai buvo viena priežasčių pradėti kitą gyvenimo etapą", – teigė "Kilnaus elgesio" laureatas.

Tyrinėja žemės gelmes

– Dariau, kodėl įsikūrėte būtent JAV? – paklausėme D.Draudvilos.

– Pirmą kartą į šią šalį atvykau 2003-iaisiais, įstojau į Kanzaso valstijos universitetą. Tuo metu Lietuvoje ypač trūko daugiakovės specialistų, nemanau, kad ir dabar situacija geresnė. O sąlygos sportuoti ir tobulėti JAV – visiškai kito lygio. Kol kas neplanuoju grįžti gyventi į Lietuvą, bet niekada nesakyk niekada.

– Kokios veiklos ėmėtės baigęs aktyviai sportuoti?

– Pasirinkau geologijos ir geofizikos sritį. Mūsų bendrovė analizuoja žemės gelmių trijų dimensijų (3D) informaciją, padedančią rasti naujų naftos telkinių. Neužtrenkiau ir mano buvusio rėmėjo – Vičitos lengvosios atletikos klubo "Shocker Track" durų – esu jo tarybos garbės narys.

– Ką pakeistumėte, jeigu būtų galimybė iš naujo pradėti lengvaatlečio karjerą?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alternatyva Lietuvai

Alternatyva Lietuvai portretas
Draudvila kaip manoma niekada nesikreipe seime, prezidenturoje ar ministerijose prasydamas padeti zmogui sportinikui, žinotų, kad mūsų išrinktieji politikai ir ministerijų valdininkai su prezidente gali padėti tiktai pažadais rinkimų metų..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių