D. Butvilas itin sudėtingame ralyje savo klasėje buvo antras

Graikijoje vyko "Akropolio" ralis - devintasis Europos ralio čempionato etapas. Nors lenktynininkams viso sezono metu teko susidurti su įvairiausiomis sąlygomis, tačiau šis ralis nustebino tiek pačius dalyvius, tiek ir ralio organizatorius - dėl itin sudėtingų oro sąlygų varžybos buvo gerokai sutrumpintos.

"Trasos buvo ypatingai slidžios. Jei susirašydami trasas dar džiaugiamės, kad gerokai palijo ir atsiskleidė slidžios atkarpos, tai jau varžybų metu tai mums nekėlė jokio džiugesio. Pirmajame greičio ruože turėjome avariją. Perdaug automobilio neapgadinome, todėl galėjome tęsti lenktynes. Buvo taip slidu, kad buvo neįmanoma važiuoti. Viename posūkyje kitas prieš mus važiavęs ekipažas nuslydo nuo kelio, tačiau jie mūsų nestabdė, mes slydome ir nenorėdami atsitrenkti į juos, nulėkėme šalia jų. Buvo ir daugiau čia nuslydusių, tarp kurių ir itin greitas prancūzas Robertas Consani", - prisimena Dominykas Butvilas.

Antrą kartą važiuojant greičio ruožu sportininkams jau sekėsi kur kas geriau, nes lietus buvo aprimęs ir trasa buvo sausesnė. Tačiau pirmosios dienos greičio ruožai buvo sutrumpinti. Net ir greičiausi sportininkai kovojo su savo automobiliais, bandydami išlaikyti juos trasos trajektorijoje.

Antrąją dieną sportininkai turėjo įveikti dar 7 greičio ruožus, tačiau po keturių tos dienos greičio ruožų, varžybos buvo sustabdytos, nes sąlygos buvo per blogos ir organizatoriai nesiryžo rizikuoti ir leisti sportininkams startuoti. Todėl rezultatai po 6 ralio greičio ruožų buvo įskaityti kaip galutiniai ERC Akropolio ralio rezultatai.

"Abi ralio dienas greičio ruožai buvo sutrumpinti beveik per pusę. Vis dėlto bendru pasirodymu esu patenkintas. Antrąją dieną rodėme gerą tempą. Nors tikiu, kad jei būtume važiavę likusius greičio ruožus, būčiau dar pabandęs kovoti dėl prarastų sekundžių pirmąją dieną ir varžytis dėl pirmosios vietos savo klasėje. Tačiau sportas tuo ir yra įdomus, kad jis nėra nuspėjamas. Teigiamai vertinu šio sezono Europos ralio čempionate pabaigą," - teigia "Subaru Poland Rally Team" pilotas Dominykas Butvilas, "Akropolio" ralyje užėmęs septintą vietą bendroje įskaitoje bei antrąją poziciją savo klasėje.

Šiame ralyje nugalėjęs lenkas Kajetanas Kajetanowiczius, nepriklausomai nuo paskutinio etapo Šveicarijoje, užsitikrino ir 2015 metų Europos ralio čempiono titulą.

Dominykas Butvilas bendroje čempionato įskaitoje pakilo į septintąją poziciją, o ERC2 klasėje užsitikrinęs trečią vietą bei praradęs galimybę kovoti dėl čempiono titulo paskutiniame etape Šveicarijoje nestartuos.

Lyderių rikiuotė bendroje ERC įskaitoje po 9 etapų (klasifikuoti 58 sportininkai):

1. Kajetan Kajetanowicz (Lenkija)                 230 tšk.

2. Craig Breen (Airija)                           162

3. Aleksej Lukjanuk (Rusija)                      124

4. Robert Consani (Prancūzija)                     79

5. Jaromir Tarabus (Čekija)                        75

6. Bruno Magalhaes (Portugalija)                   68

7. Dominykas Butvilas                              45

8. Siim Plangi (Estija)                            43

9. Jan Kopecky (Čekija)                            36

10.Freddy Loix (Belgija)                           35

Lyderių rikiuotė bendros čempionato įskaitos ERC2 klasėje po 9 etapų (klasifikuota 18 lenktynininkų) :

1. David Botka (Vengrija)                         207 tšk.

2. Vojtech Stajf (Čekija)                         189

3. Dominykas Butvilas                             151

4. Siim Plangi (Estija)                            63

5. Tibor Erdi (Vengrija)                           44

6. Aleksej Lukjanuk (Rusija)                       39



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių