D. Adomaitis: reikia pripažinti, „Žalgiris“ yra stipresnis

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai jau šiandien Vilniaus „Siemens“ arenoje gali tapti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) nugalėtojais.

„Lietuvos ryto” trenerių štabe dirbantis Dainius Adomaitis mano, kad Kauno aukštaūgių dominavimas po krepšiais nėra vienintelė priežastis, kodėl prieš ketvirtąjį finalo mačą „Žalgiriui” iki aukso žiedų trūksta vieno žingsnio.

„Taip, mes turime sunkumų po krepšiu. Ne tik mes, nes ir Eurolygos komandoms buvo sunku sustabdyti brolius Lavrinovičius. Nedaug yra krepšininkų, kurie būdami tokie aukšti gali žaisti ir nugara, ir veidu į krepšį, atlikti perdavimus ir dar tiksliai mesti tritaškius.

Bet tai nėra vienintelė priežastis, – dienraščiui „Lietuvos rytas” kalbėjo D. Adomaitis. – Treneris Dirkas Bauermannas prieš finalą teisingai pasakė: čempionatą laimės geriau besiginanti komanda. Šiandien mes tokia komanda nesame. „Žalgiris” ginasi geriau, ir tai yra esmė.”

D.Adomaitis taip pat pažymėjo, kad nepaisant visų finansinių bėdų, šiemet „Žalgirio“ sudėtis – labai pajėgi.

„Jeigu tam tikros aplinkybės būtų susiklosčiusios palankiai, „Žalgiris” galėjo jau šį savaitgalį žaisti Eurolygos finalo ketverto turnyre, – priminė D. Adomaitis, kuris žaisdamas Kauno klube 1999 metais tapo Eurolygos čempionu. – Kauno komandoje dabar žaidžia buvę, esami ir būsimi Lietuvos rinktinės žaidėjai bei labai stiprūs legionieriai. Jau seniai mes nematėme tokios stiprios komandos Lietuvoje. Reikia gerbti varžovus ir pripažinti, kad „Žalgirio” sudėtis – stipresnė. Tai jis įrodo aikštėje.”



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žalgiris

Žalgiris portretas
...Ir po tokių pastebėjimų Dainiui Adomaičiui sekančią dieną "suskaudo nugarą", dėl ko sutartis su "Lietuvos rytu" buvo nutraukta....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių