Charakterį rodžiusi „Energija“ pripažino varžovų pranašumą

  • Teksto dydis:

Po dviejų savaičių pertraukos Elektrėnų „Energija“ grįžo į kovas Baltarusijos aukščiausioje ledo ritulio lygoje, kur sekmadienį susitiko su turnyrinės lentelės kaimyne – Gomelio „Gomel“ ekipa.

Visas rungtynes varžovams į nugarą kvėpavusi „Energija“ 4:7 (1:2, 1:1, 2:4) nusileido varžovams iš Baltarusijos ir patyrė dešimtą pralaimėjimą čempionate.

Rungtynes „Energija“ pradėjo užtikrintai ir jau ketvirtą minutę Edvinas Boroška (3:28) po Deivido Kazlausko perdavimo tiksliu smūgiu nuginklavo varžovų vartininką bei išvedė šeimininkus į priekį – 1:0.

Visgi persvaros ilgai išlaikyti nepavyko ir vienuoliktą kėlinio minutę Igoris Čmichovas (10:50) greitoje atakoje įmušė įvartį bei išlygino rezultatą – 1:1.

Pirmą kartą svečiams išsiveržti į priekį pavyko penkioliktą kėlinio minutę – Mantas Stankus buvo nubaustas dvejomis baudos minutėmis, o tuo pasinaudojo Dimitrijus Kolškinas (14:45), kuris pakartotinu smūgiu įmušė antrą „Gomelio“ įvartį (2:1).

Antrame kėlinyje netrūko dramos. Komandos žaidė lygiai, o kėlinio viduryje idealius perdavimus atlikę „Gomel“ ledo ritulininkai po D.Kolškino (28:45) tikslaus smūgio padidino persvarą iki dviejų – 3:1.

Po aštuonių minučių jau Povilas Verenis (36:06) sulaukė puikaus Aivaro Bendžiaus perdavimo ir sugrąžino vieno įvarčio deficitą (2:3). Netrukus P.Verenis turėjo dar vieną puikią progą pelnyti įvartį, tačiau vienas prieš vartininką išbėgęs elektrėnietis jo nenuginklavo.

Iki kėlinio pabaigos likus žaisti vos sekundę, prie „Energijos“ vartų susikibo net keli komandų žaidėjai. Itin ilgai su varžovu santykius aiškinosi D.Kazlauskas, kurį teisėjams buvo itin sunku atplėšti nuo baltarusio. Po ilgų svarstymų teisėjai ant nubaustųjų žaidėjų suolelio pasodino tris „Gomelio“ ir du „Energijos“ žaidėjus.

Trečiame kėlinyje „Gomelio“ ekipa po Nikitos Truchanovo (45:33) ir Nikitos Jurčenko (50:48) įvarčių padidino persvarą iki trijų – 5:2.

Kėlinio antroje pusėje už smūgį varžovui į galvą 2+10 baudos minutėmis buvo nubaustas „Energijos“ lyderis P.Verenis, kuris ant nubaustųjų žaidėjų suolelio sėdo iki pat rungtynių pabaigos.

Visgi net tai nepalaužė „Energijos“ ledo ritulininkų, kurie po techniško Aimo Fiščevo (53:17) įvarčio greitoje atakoje sumažino deficitą iki dviejų – 3:5.

Dar labiau skirtumą sumažinti galėjo A.Bendžius, tačiau neišnaudojo puikios progos.. Elektrėniečių viltis likus žaisti mažiau nei 2 minutes sužlugdė D.Kolškinas (57:36), pelnęs savo trečią įvartį (3:6).

Nors A.Fiščevas netrukus dar pelnė antrą savo įvartį (4:6), tačiau vartininką pakeitę šeštuoju aikštės žaidėju, „Energija“ praleido įvartį į tuščius vartus (4:7) ir patyrė pralaimėjimą.

Šiose rungtynėse „Energijai“ negalėjo padėti Vytautas Jagelavičius, kuris yra nubaustas dviejų rungtynių diskvalifikacija už praeitame mače atliktą neleistiną veiksmą prieš varžovą.

Elektrėniečiams taip pat nepadėjo ir traumuotas pagrindinis vartų sargas Elvinas Karla, kurį pakeitė iš „Rokiškio“ komandos pasiskolintas Simas Baltrūnas.

„Energija“ per 19 šio sezono rungtynių yra iškovojusi 9 pergales ir patyrusi 10 pralaimėjimų bei su 24 taškais užima aštuntą vietą. Tuo tarpu „Gomel“ ekipa per 21 susitikimą iškovojo 1ą pergalių ir su 34 taškais užima septintąją poziciją.

Kitas tarpusavio rungtynes „Energija“ ir „Gomel“ komandos žais pirmadienį 19:00 val. Elektrėnų ledo rūmuose.


Šiame straipsnyje: energijaledo ritulyssportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių