Čempionių startas Čekijoje - pergalė ir pralaimėjimas

  • Teksto dydis:

Šiaulių „Gintra-Strektė-Universitetas“ Europos žolės riedulio uždarosiose patalpose klubų čempionių taurės II diviziono čempionatą Čekijos sostinėje Prahoje pradėjo pergale ir pralaimėjimu.

Per pirmąsias rungtynes Lietuvos čempionės tvirtai nugalėjo Kroatijos „Mladost“ rezultatu 6:2 (3:1).

Kroatės pirmosios pasižymėjo jau 2 min., bet į šį taiklų smūgį buvo atsakyta net 5 įvarčiais. 8, 14 ir 21 min. pasižymėjo šiauliečių kapitonė Jūratė Juodytė, o 11 ir 22 min. - Kotryna Čaikauskaitė.

„Mladost“ skirtumą sušvelnino 27 min., o tašką rungtynėse 32 min. padėjo Erlanda Nomeikaitė.

Deja, mačas su šeimininkų „Slavia“ mūsų komandai susiklostė ne taip sėkmingai - po atkaklios kovos teko pripažinti varžovių pranašumą rezultatu 2:4 (1:2).

Čekės pirmosios pelnė du įvarčius 5 ir 15 min., tačiau 19 min. rezultatą sušvelnino Kristina Poškutė. Po pertraukos jau 22 min. „Slavia“ susigrąžino 2 įvarčių persvarą, bet 31 min. intrigą į rungtynes vėl sugrąžino E. Nomeikaitė. Nervingoje mačo pabaigoje rezultatas galėjo pakrypti į bet kurią pusę, bet pasižymėti pavyko tik čekėms, 38 min. įtvirtinusioms savo pranašumą.

Per kitas turnyro A grupės rungtynes penktadienį „Slavia“ nugalėjo Airijos „Ards Ladies“ 5:0, o kroatės aires įveikė 2:0.

Tai reiškia, kad pirmąją turnyro dieną Čekijos komanda surinko 10 taškų, Lietuvos - 6, Kroatijos - 5, o Airijos - 1.

A grupės varžybas „Gintra-Strektė-Universitetas“ užbaigs dvikova su „Ards Ladies“ ir pergalės atveju užsitikrintų teisę tęsti kovą dėl kelialapio į elito divizioną stipriausiųjų ketverte.

B grupėje jau penktadienį paaiškėjo abi ekipos, užsitikrinusios kelialapius į geriausiųjų ketvertą. Jomis tap Rusijos „Dinamo“ ir Belgijos „Royal White Star“, laimėjusios abejas rungtynes. Rusės nugalėjo Anglijos „Slough“ 5:3, o belgės - 2:0. Tuo metu Prancūzijos „Stade Francais“ komandą „Dinamo“ įveikė net 10:1, o „Royal White Star“ - 3:0.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių