Čempionato pabaigtuvėms – auksas ir bronza

  • Teksto dydis:

Pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionatą Londono olimpiniame stadione Lietuvos rinktinė baigė skambiu akordu: per dieną iškovoti du medaliai.

Savo sportinių trofėjų kolekciją papildė Rio de Žaneiro parolimpiados čempionas Mindaugas Bilius – 35 metų atletas tapo ir pasaulio čempionu.

F37 neįgalumo kategorijos grupėje šiaulietis nustūmė rutulį 16 m 26 cm ir 11 cm pagerino planetos pirmenybių rekordą.

Antrą vietą užėmė uzbekas Chusnidinas Norbekovas (14 m 87 cm), trečią – kitas Lietuvos sportininkas, 25 metų alytiškis Donatas Dundzys (13 m 13 cm).

"Keli pirmi bandymai nenusisekė, bet per treniruotes mano rezultatas – daugiau nei 16 metrų. Tad žinojau, kad nustumsiu, kiek reikia, – kalbėjo M.Bilius. – Pergalę skiriu visiems Lietuvos neįgaliųjų sporto atstovams. Be galo malonu, kad Donatas Dundzys iškovojo trečią vietą. Jis pagerino savo asmeninį rekordą. Kiti mūsų šalies sportininkai, kurie šį čempionatą buvo arti medalių, turi didelį potencialą žengti į priekį ir ateityje lipti ant apdovanojimų pakylos."

Medaliai įteikti ir lengvaatlečių treneriams – Rimantui Plungei bei Jonui Baltrušaičiui.

"Šis organizatorių sprendimas labai geras ir naudingas. Tai sustiprina sportininko ir trenerio ryšį", – pabrėžė M.Bilius.

Pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate dalyvavo dešimt mūsų šalies sportininkų.

Ketvirtas vietas užėmė M.Bilius (disko metimas) ir kaunietis Kęstutis Skučas (disko metimas), penktą – šuolininkė į tolį klaipėdietė Ramunė Adomaitienė, šešti buvo kuršėniškis Andrius Skuja (rutulio stūmimas) ir plungiškis Modestas Grauslys (šuoliai į tolį), septintas – kaunietis Ramūnas Verbavičius (rutulio stūmimas), aštuntas – šiaulietis Juozas Eigminas (šuoliai į tolį), dešimtas – šiaulietis Jonas Spudis (ieties metimas), vienuoliktas – joniškietis Audrius Alzbergas (šuoliai į tolį).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sveikinu !! Šaunuoliai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių