„Cavaliers“ – nesulaikomi, Ž.Ilgauskas – šlovinamas

Per visą Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) istoriją nė viena komanda nežygiavo taip užtikrintai, kaip tai dabar daro Klivlendo „Cavaliers". Klivlendo ekipa jau devynerias rungtynes iš eilės laimi bent 12 taškų skirtumu ir pagerino ankstesnį lygos rekordą, praneša BasketNews.lt.

Nuo lapkričio 3 dienos „Cavaliers" apskritai yra geriausia lygos komanda - nuo tada ji laimėjo 17 iš 18 rungtynių. Vienintelį kartą pralaimėta Detroito „Pistons" komandai.
„Tai neįtikėtina. Žinant kitų didžių komandų istoriją, mums šis pasiekimas yra labai svarbus", - įsitikinęs „Cavaliers" lyderis LeBronas Jamesas.

„Į visus varžovus žiūrime vienodai, - tikino Žydrūnas Ilgauskas. - Visus vienodai gerbiame, tačiau visų vienodai nebijome".

Nors per pastarąją devynių pergalių seriją nugalėta tik viena komanda, turinti teigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą, tačiau pergalėms pasiekti „Cavaliers" naudojo visus savo krepšininkus, o pagrindiniai žaidėjai - L.Jamesas ir Ž.Ilgauskas - gaudavo daug laiko atsipūsti.

Pavyzdžiui, L.Jamesas net šešeriose rungtynėse aikštėje praleisdavo 31 ar mažiau minučių. Šį sezoną jo aikštėje praleidžiamas laikas sumažėjęs iki 35 minučių (nuo 40 minučių praėjusį sezoną), tačiau „Cavaliers" užtikrintai žaidžia ir be jo.

Ilgauskas tausojamas dar labiau. Net 7 iš paskutinių 9 rungtynių jis aikštėje praleido mažiau nei 24 minutes.

Ž.Ilgauskui - liaupsės

Nepaisant mažo žaidimo laiko, praėjusią naktį „Didysis Z" savo pavardę visiems laikams įrašė į „Cavaliers" istoriją. Ž.Ilgauskas per savo karjerą NBA jau yra atkovojęs 5230 kamuolių ir tai yra daugiausiai tarp visų laikų „Cavaliers" krepšininkų.

Šį rekordą Ž.Ilgauskas pasiekė praėjusią naktį, kai mače su Toronto „Raptors" atkovojo ketvirtą kamuolį. Pirmuosius tris jis susirinko greitai, tačiau užtruko, kol sugriebė rekordinį kamuolį. Po netaiklaus metimo, L.Jamesas ir Ž.Ilgauskas pašoko į orą sugriebti kamuolį, bet L.Jamesas greitai nuleido rankas, suprasdamas, kad Ž.Ilgauskas taip pasieks rekordą.

„Nuėjau labai tolimą kelią, - po mačo kalbėjo Ž.Ilgauskas, kurį Klivlendo ekipos sirgaliai apdovanojo griausmingomis ovacijomis, kai šis pasiekė atkovotų kamuolių rekordą. - Šią akimirką labai branginsiu. Kai baigsiu karjerą, man ji bus viena iš įsimintiniausių".

Ž.Ilgauskas rekordą pasiekė tą patį vakarą, kai L.Jamesas tapo daugiausiai kamuolių perėmusiu „Cavaliers" žaidėjų. Du pagrindiniai Klivlendo komandos žaidėjai vienas kitam rodo didžiulę pagarbą.

„Rekordas man labai svarbus, tačiau dar svarbiau tai, kad abu su Z rekordus pasiekėme tą patį vakarą - apie komandos draugą kalbėjo L.Jamesas. - Žinant, kiek traumų jis išgyveno, kiek nesėkmingų sezonų turėjo ištverti... Dabar matyti jo pavardę rekordų knygoje bus neįtikėtina".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių