Bušido turnyro kibirkštys – ne tik ringe

Grėsmingi pareiškimai, triuškinantys smūgiai, įspūdingas šou. Pirmą sykį Kaune vykęs pasaulinės serijos "MMA Bushido & KOK" turnyras pateisino ir organizatorių, ir žiūrovų lūkesčius.

Tysonas nesustabdomas

Galingas Igno "Tysono" Baryso sugrįžimas į ringą po 10 mėnesių pertraukos, brazilo Rodrigo Mineiro provokacijos ir konfliktas su šeimininkų atstovais, kvapą gniaužianti merginų kova. Visa tai ir dar daugiau išvydo užvakar į Kauno "Žalgirio" areną susirinkę žiūrovai.

Didžiausią susidomėjimą kėlusioje svorio iki 68 kg kovoje kaunietis I. Barysas priėmė brito Dominico Dillono iššūkį. Nors "Cunamio" klubo atstovas, dėl savo nutrūktgalviško kovos stiliaus pramintas lietuviškuoju Mike’u Tysonu (vienas garsiausių boksininkų istorijoje), į ringą žengė po ilgos pertraukos, jo smūgių rankomis, kojomis ir keliais kruša tiesiog nušlavė D. Dilloną. Šis kapituliavo atsilaikęs mažiau nei minutę. Pergalė vadinamuoju techniniu nokautu skirta kauniečiui.

Jaučiau, kaip varžovas po kiekvieno mano smūgio verkia.

"Kovai kruopščiai ruošiausi. Ir ne tik Lietuvoje, bet ir treniruočių stovyklose užsienyje. Tad labai pasitikėjau savo jėgomis. Tai ir pamatėme ringe. Jaučiau, kaip varžovas po kiekvieno mano smūgio verkia", – šypsojosi I.Barysas.

"Igno laimėjimas visiškai logiškas. Jis daug metų grumiasi su aukščiausio lygio priešininkais Japonijos ringuose ir yra laikomas vienu iš dešimties perspektyviausių kovotojų pasaulyje. Gimtajame Kaune jis dar sykį patvirtino savo vardą", – aiškino turnyro organizatorius Donatas Simanaitis.

Pamokė užsieniečius

Prieš vakaro akcentu tapusį I.Baryso pasirodymą į ringą žengė taip pat pripažinti meistrai. Francisco Valderrama iš Ispanijos svorio kategorijoje iki 65 kg kibo į atlapus Deividui Danylai. Kauno "Titano" klubo atstovas iššūkiui rengėsi kovos menų Meka vadinamame Tailande. Rytiečių pamokos nenuėjo veltui – D.Danyla visuose raunduose dominavo, ypač kojų spyriais, ir įsirašė ne itin sunkią pergalę.

Dar lengviau savo oponentą Boumą Lambarki iš Maroko per svorio kategorijos iki 71 kg akistatą suvystė Henrikas Vikšraitis. Nokautu nugalėjęs vilnietis dorai net nespėjo suprakaituoti, tad patikino iš kovos nepasisėmęs jokios naudos.

Brazilo provokacijos

Kur kas daugiau emocijų "Žalgirio" arenoje pažadino tos pačios svorio kategorijos kautynės tarp brazilo Rodrigo Mineiro ir Mindaugo Narausko. Skandalingasis svečias spėjo pasižymėti dar kovos išvakarėse, kai per oficialų pristatymą viename Kauno viešbučių ėmė garsiai grasinti varžovui ir netgi prisiekė savo motinos gyvybe, kad M.Narauską nokautuos. Toks provokuojantis elgesys supykdė "Titano" klubo vadovą Marių Misiūną. Patyręs kovos menų specialistas pašoko iš vietos ir, pasiuntęs brazilą velniop, pareikalavo gerbti priešininką ir šalį, į kurią atvažiavo.

R.Mineiro šeštadienį nepavyko įvykdyti pažado, tačiau jis didžiąją kovos dalį spraudė M.Narauską į kampą ir gerokai šį aptalžė, pasiųsdamas į nokdauną. Vis dėlto arenos vieningai palaikomas kaunietis sugebėjo atsitiesti ir aplygino rezultatą. Teisėjams paskelbus lygiąsias, brazilas vėl ėmė provokuoti varžovo trenerius, tarp kurių buvęs M.Misiūnas vėl užsiplieskė ir ketino šokti į ringą. Įsižiebusį konfliktą nuo rimtesnių padarinių apsaugojo oponentus išskyrę apsaugos darbuotojai ir organizatoriai.

Į Kauną dar sugrįš

Iš viso šeštadienio vakarą sirgaliai išvydo 14 kovų, tarp jų ir gražią merginų Tatjanos Vozniuk (Ukraina) ir šeimininkių atstovės Julijos Stoliarenko akistatą, kurioje nugalėjo kovotoja iš Lietuvos, pastaruosius keletą metų besitreniruojanti Japonijoje.

Varžybas rengiame įvairiuose Europos didmiesčiuose, bet tokio palaikymo, kokį gavome Kaune iš miesto, žiniasklaidos ir sirgalių, net nesitikėjome.

"Kauniečiai išlaikė pasaulinės serijos bušido turnyro egzaminą. Varžybas rengiame įvairiuose Europos didmiesčiuose, bet tokio palaikymo, kokį gavome Kaune iš miesto, žiniasklaidos ir sirgalių, net nesitikėjome. Varžybas rodė per 100 televizijos kanalų visame pasaulyje, jas išvydo šimtai milijonų žiūrovų. Neabejoju, kad po tokio pirmojo blyno kitąmet tikrai grįšime į Kauną", – teigė Lietuvos bušido federacijos prezidentas D.Simanaitis.

Iš varžybų protokolo

1 kova: E.Varankevičius (Lietuva)–M.Navickas (Lietuva) iki 78 kg, (2x5 min.), MMA taisyklės – E.Varankevičiaus pergalė vieningu teisėjų sprendimu.

2 kova: I.Zubrickis (Lietuva)–E.Fokinas (Lietuva) iki 67 kg (2x5 min.), MMA taisyklės – I.Zubrickio pergalė smaugimo veiksmu.

3 kova: H.Dylewskis (Lenkija)–M.Packevičius (Lietuva) iki 67 kg (3x3 min.), kikbokso taisyklės – M.Packevičiaus pergalė vieningu teisėjų sprendimu.

4 kova: A.Radko (Ukraina)–Ž.Ramaška (Lietuva) iki 70 kg (2x5 min.), MMA taisyklės – Ž.Ramaškos pergalė smaugimo veiksmu.

5 kova: G.Skara (Lietuva)–V.Jegėla (Lietuva) iki 76 kg (2x5 min.), MMA taisyklės – G.Skaros pergalė laužimo veiksmu.

6 kova: T.Vozniuk (Ukraina)–J.Stoliarenko (Lietuva) iki 62 kg (2x5 min.), MMA taisyklės – J.Stoliarenko pergalė rankos laužimo veiksmu.

7 kova: M.Chafi (Ispanija/Marokas)M.Stankis (Lietuva) iki 75 kg (3x3 min.), KOK taisyklės – lygiosios.

8 kova: M.Suijdamas (Olandija)–D.Minkevičius (Lietuva) iki 80 kg (2x5 min.), MMA taisyklės – M.Suijdamo pergalė nokautu.

9 kova: R.Mineiro (Brazilija)–M.Narauskas (Lietuva) iki 71 kg (3x3 min.), KOK taisyklės – lygiosios.

10 kova: I.Osininas (Lietuva)–A.Gervė (Lietuva) iki 67 kg (3x3 min.), KOK taisyklės – I.Osinino pergalė vieningu teisėjų sprendimu.

11 kova: I.Kuska (Lenkija)–M.Danius (Lietuva) iki 67 kg (3x3 min.), KOK taisyklės – M.Daniaus pergalė vieningu teisėjų sprendimu.

12 kova: B.Lambarki (Marokas)–H.Vikšraitis (Lietuva) iki 71 kg (3x3 min.), KOK taisyklės – H.Vikšraičio pergalė nokautu.

13 kova: F.Valderrama (Ispanija)–D.Danyla (Lietuva) iki 65 kg (3x3 min.), KOK taisyklės – D.Danylos pergalė vieningu teisėjų sprendimu.

14 kova: D.Dillonas (Didžioji Britanija)–I.Barysas (Lietuva) iki 68 kg (2x5 min.), MMA taisyklės – I.Baryso pergalė techniniu nokautu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tai ,kad kaune visada reikėjo rengti , kai vykdavo vilniuje tai 70proc iš kauno suvažiuodavo...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių