„Braliukai“ vėl susikaus Kaune

  • Teksto dydis:

Po ne itin saulėtos vasaros į Kauną grįžtančius miestiečius ir atsikraustančius studentus pasitiks Baltijos šalių šonaslydžio čempionato finalas – "Braliukų mūšis by Azo". Šis renginys mieste vyks antrus metus iš eilės.

"Pernai varžybos vyko S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome, ir tai buvo puiki vieta, nes nebuvo į ką atsitrenkti, tad varžybos buvo sklandžios, tačiau kažko trūko. Ilgiau nei pusmetį galvojome, kas tai galėtų būti. Ir sugalvojome – trūksta trasos iššūkio. Todėl, numodami ranka į laukiančius iššūkius, kraustomės į Kauną. Taip po dvejų metų pertraukos šis sportas grįš į miesto gatves", – pasakojo renginio organizatorius Linas Ramoška.

Pernai vengę įrengti daug laiko ir jėgų atimančią laikiną miesto trasą, šiais metais renginio organizatoriai priėmė iššūkį, ir tai daro dėl vienos priežasties.

"Jau seniai visi norėjo nuo to kalno nuslysti šonu, ir dar legaliai, – laikas pildyti senas svajones ir kartu pateikti staigmenų. Latviai ir estai žino, kad lenktynės Kauno gatvėse negali nuvilti, todėl šiais metais tikimės sulaukti ir stipresnių svečių. Tikiuosi, kad mūsų sportininkai sugebės draugiškai priimti svečius ir sėkmingai parodyti kelią namo", – juokavo L.Ramoška.

Šių metų varžyboms parinkta visiškai nauja vieta – Šiaurės prospekto kalno atkarpa tarp Jonavos gatvės ir Sukilėlių prospekto. Organizatoriai jau paskaičiavo, kad, norint tinkamai ir saugiai įrengti trasą, prireiks apie 2,1 km didelės tvoros, 600–700 m mažesnės tvorelės ir bent 100 pamatinių betono blokų. Norint užtikrinti tinkamą matomumą žiūrovams, trasoje bus įrengta tribūna, didelis vaizdo ekranas ir VIP ložė. Be to, žiūrovams, kaip visada, bus prieinama dalyvių zona. Visai infrastruktūrai įrengti ir išmontuoti prireiks daug laiko, tad skaičiuojama, kad renginys užtruks apie savaitę, nors pačios varžybos vyks dvi dienas.

Kartu su Baltijos šalių čempionato finalu įvyks ir Lietuvos, Latvijos bei Estijos šonaslydžio čempionatų finalai, Latvijos "Pro-Am" lygos varžybos, tad vienu metu paaiškės net trijų šalių čempionai.


Šiame straipsnyje: šonaslydisautomobilių sportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių