Bokso veteranas: reikalinga toliaregiška sporto politika

  • Teksto dydis:

21-ąjį tarptautinį Algirdo Šociko bokso turnyrą įdėmiai stebėjęs pirmosios Lietuvoje profesionalų dvikovos dalyvis kaunietis Vidas Mickevičius (1993-iaisiais surėmęs pirštines su Jonu Silevičiumi) viliasi, kad mūsų boksininkams daugės galimybių siekti sportinių aukštumų ne vien užsienyje, bet ir namuose.

"Pas mus yra perspektyvių, ambicingų jaunų boksininkų. Reikalinga ne vien elementari parama talentams, pirmiausia – toliaregiška sporto politika, tokia, kad jie neskubėtų emigruoti svetur, o tobulėtų tėvynėje", – svarstė V.  Mickevičius.

Kaune surengtose varžybose Lietuvos odinės pirštinės meistrai iškovojo 13 medalių – keturi aukso, trys sidabro ir šešis bronzos.

Bokso veteranui įstrigo sunkiasvorio Tado Tamašausko pasirodymas Kauno sporto halės ringe. "Manau, šio vaikino laukia šviesi ateitis", – teigė V. Mickevičius.

Svorio kategorijos iki 91 kg pusfinalyje 27-erių vilnietis įveikė Rio de Žaneiro olimpiados dalyvį, Prancūzijos ir Europos jaunimo (iki 22 m.) čempioną Paulį Omba-Biongolo, o finale jau pirmą raundą nokautavo kaunietį Algirdą Baniulį.

Tarp A. Šociko turnyro žiūrovų buvo ir profesionalo karjerą JAV pradėjęs 2015-ųjų Europos čempionas Eimantas Stanionis.

"Eimantas – universalus sportininkas. Jeigu jis ir toliau dirbs, kaip dabar – atkakliai, nuosekliai, susikaupęs, tuomet tikrai pasieks užsibrėžtą tikslą. Kita vertus, jo sėkmė – ir specialistų, kurie jam padeda, į jį investuoja, rankose. Tikiuosi dar pamatyti Eimantą ir Lietuvos bokso rinktinėje", – sakė V. Mickevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių