BMX dviratininkė V. Rimšaitė – Europos vicečempionė!

  • Teksto dydis:

Garsiausia Lietuvos BMX dviratininkė Vilma Rimšaitė – Europos vicečempionė. 30-metė sportininkė užsitikrino šeštadienį Belgijoje vykusiame 11-ajame etape finišavo penkta ir bendrojoje įskaitoje užsitikrino antrą vietą.

Nors dviratininkėms liko dar vienas etapas, taip pat vyksiantis Belgijoje, 213 taškų per 11 etapų surinkusi lietuvė tapo net teoriškai nebepavejama belgei Elke Vanhoof (171 tšk.) ir čekei Anetai Hladikovai (170 tšk.), aktyviai kovojančioms dėl bronzos.
Čempionės karūna jau taip pat aiški – ji atiteks prancūzei Manon Valentino (261 tšk.).

„Tai oficialiu! Europos vicečempionė! Valio!“ – socialiniame tinkle „Twitter“ su gerbėjais džiaugėsi V.Rimšaitė.
2009 metais ji buvo iškovojusi pasaulio čempionato bronzą, tačiau kruizerių, o ne olimpinėje klasėje.

Europos čempionatuose (olimpinėse klasėje) geriausias šiaulietės pasiekimas iki šiol buvo ketvirtoji vieta (2011 ir 2012 metais).
„Pavyko pasirodyti geriau nei planavau“, – prieš kurį laiką sporto portalui SportIN.lt duotame interviu prisipažino V.Rimšaitė.

„Kai kurioms varžovėms prioritetas yra pasaulio taurės varžybos. Lietuvai labiau rūpi rezultatai, parodyti Europos ir pasaulio čempionatuose, o ne taurės varžybose, todėl mano tikslas buvo – kuo geriau suvažiuoti čempionatuose“, – tęsė dviratininkė.

Vis dėlto prizinės vietos Europos čempionato Elito klasėje dviratininkė nelaiko didžiausiu karjeros pasiekimu.
„Didžiausiu karjeros pasiekimu laikau patekimą į Londono olimpines žaidynes, nes tai padaryti buvo velniškai sunku. Taip pat 2011 m. pasaulio čempionate buvau šešta, o konkurencija pasaulio čempionate žymiai didesnė“, – pridūrė V.Rimšaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių