Birželį Jonavoje rengiamos dviratininkų lenktynės „Jonava Cycling Tour“

  • Teksto dydis:

Lietuvoje užgimus naujai dviračių sporto komandai „Staki – Baltik vairas“, netrukus atsirado poreikis Lietuvoje turėti ir aukštesnio lygio dviračių sporto lenktynes. Šią spragą Jonavoje Pro Cycling LT organizacija bandys užtaisyti birželio 4-5 dienomis, kuomet bus duotas startas pirmosioms daugiadienėms dviratininkų lenktynėms „Jonava Cycling Tour 2016“.

Dviejų etapų ir prologo daugiadienės lenktynės „Jonava Cycling Tour 2016“, kurių globėjas yra susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, bus aukščiausio lygio Lietuvoje vykdomos dviračių lenktynės.

Organizatoriai į Jonavą sukvies ne tik dviračių sporto komandas ir dviračių sporto aistruolius, birželio 4 dieną taip pat vyks ir vaikų kriteriumo varžybos bei Jonavos miesto gyventojams ir svečiams skirtas Jonavos dviračių paradas.

„Profesionali dviračių sporto komanda Lietuvoje buvo pirmas žingsnis Lietuvos dviračių sporto plėtroje. Antrasis – aukšto lygio varžybos. Tikimės „Jonava Cycling Tour 2016“ taps kasmetinėmis daugiadienėmis lenktynėmis, o artimiausiu metu jos gaus ir Tarptautinės dviračių sąjungos (UCI) 2.2 kategoriją ir tai pasitarnaus taip reikalingai reitingo taškų medžioklei“ – pasakojo Pro Cycling LT direktorius Deividas Vileniškis.

Birželio 4 dieną, šeštadienį lenktynės startuos 3,2 km prologu. Po pietų dviratininkai pirmame lenktynių etape turės įveikti 108,1 km distanciją. Pirmuosius lyderio marškinėlius apsivilks prologo nugalėtojas, o sprinto ir kalnų karaliaus įskaitos lyderiai paaiškės po pirmojo etapo. Pirmąją dieną organizatoriai numatė du kalnų ir vieną sprinto tarpinį finišą.

Birželio 5 dieną, sekmadienį dviratininkai varžysis antrame lenktynių etape, kuriame jų lauks 141,1 km distancija ir po du kalnų bei sprinto tarpinius finišus. Prologo ir abiejų etapų startas ir finišas numatytas Žeimių gatvėje prie Jonavos rajono savivaldybės.

„Smagu, kad lenktynėse jau pareiškė norą dalyvauti ne viena užsienio komanda. Tad tai bus puiki proga ir Lietuvos komandoms pasižiūrėti kaip atrodome aukštesniame lygyje. Tokių lenktynių Lietuvoje reikėjo jau senai ir labai džiaugiamės, kad Jonavos rajono savivaldybė sutiko pus priimti ir padėti organizuoti šias lenktynes“ – sakė D.Vileniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių