Belgrade – dvigubas lietuvių irkluotojų triumfas

  • Teksto dydis:

Serbijos sostinėje Belgrade baigėsi 2017 metų pasaulio taurės I etapo varžybos, kuriose Lietuvos komandos dukart tapo čempionėmis.

Pirmieji triumfavo porinių keturviečių varžybose dalyvavę Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Rolandas Maščinskas ir Aurimas Adomavičius. Atrankos varžybose greičiausi buvę lietuviai finale pusę distancijos lygiai kovojo su Lenkijos ir Didžiausios Britanijos ekipomis, tačiau vėliau išsiveržė į priekį ir neleido suabejoti savo pranašumu prieš konkurentus.

Lietuviai 2 km nuirklavo per 5 min. 55,73 sek., o antri likę lenkai finišą pasiekė per 5 min. 58,29 sek. Trečiojoje vietoje likusių britų laikas – 5 min. 58,52 sek.

Taip pat sėkmingai finale pasirodė ir Sauliaus Ritterio bei Mindaugo Grškonio irkluojama porinė dvivietė. Tiesa, olimpiniams vicečempionams iššūkį sugebėjo mesti Šveicarijos irkluotojai Barnabe'as Delarze'as ir Romanas Roeoesli, kurie įveikus 1500 buvo atsilikę 1,36 sek., tačiau paskutiniuose metruose sugebėjo sumažinti atsilikimą iki minimumo.

S.Ritteris ir M.Griškonis 2 km įveikė per 6 min. 18,16 sek., o šveicarai nuo jų finiše atsiliko 0,67 sek. Trečiąją vietą užėmę lenkai Dominikas Czaja ir Adamas Wiceniakas nuo lietuvių atsiliko 3,02 sek.

Dar dvi Lietuvos valtys šiandien startavo B finaluose. Vienvietę irkluojantis Žygimantas Gališanskis B finale užėmė 5-ąją vietą (7 min. 9,69 sek.) ir bendrojoje įskaitoje užėmė 11-ąją vietą. Tuo metu porinė dvivietė, kurią irklavo Armandas Kelmelis ir Giedrius Biliauskas, savo plaukime buvo trečia (6.35,28) ir bendrojoje įskaitoje užėmė 9-ąją vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių