Bėgikė V. Žūsinaitė pasaulio čempionate užėmė 45-ąją vietą

  • Teksto dydis:

2017 m. pasaulio čempionate Londone maratono bėgikė Vaida Žūsinaitė distanciją įveikė per 2 val. 41 min. 44 sek. ir užėmė 45-ą vietą.

„Net Rio trasa buvo lengvesnė, buvo ir įkalnių, ir nuokalnių – nelengva“, – sakė maratonininkė.

Lygindama savo pirmą startą pasaulio čempionate su debiutinėmis olimpinėmis žaidynėmis V.Žūsinaitė palankiau įvertino startą Brazilijoje.

„Rio buvau ramesnė prieš startą ir trasoje – kovingesnė, o dabar buvo tokių momentų, kai žiauriai sunku. Motyvacija buvo kritusi, bet gale kažkaip susikaupiau ir pradėjau gaudyti. Kai mačiau priekyje bėgančias, norėjosi sugauti ir gale šiek tiek susiėmiau“, – sakė V.Žūsinaitė.

Asmeninio rekordo lietuvė neplanavo, tačiau įsibėgėjant varžyboms tikėjosi pasiekti rezultatą, geresnį nei 2 val. 40 min.

„Neišlipau, ką padarysi. Džiaugiuosi, kad finišavau, kad pakovojau gale. Kiek galėjau, tiek padariau“, – šyptelėjo V.Žūsinaitė.

Čempionės titulą iškovojo Bahreino bėgikė Rose Chelimo (2:27:11), antrą vietą užėmė Kenijos bėgikė Edna Ngeringwony Kiplagat (2:27:18), o trečią – amerikietė Amy Cragg (2:27:18).

Tai pirmas Bahreino maratonininkų aukso medalis pasaulio čempionatuose, o JAV atstovė ant apdovanojimų pakylos šioje rungtyje užlipo pirmą kartą nuo 1983 metų.


Šiame straipsnyje: Vaida Žūsinaitėmaratonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių